Αγγέλα Δουλγεράκη

''Ανεργία και ανασφάλιστη εργασία εξαθλιώνουν τους Έλληνες''

Σήμα κινδύνου για την πορεία της οικονομίας και τις προοπτικές εξόδου από το Μνημόνιο εκπέμπει η ετήσια Έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την οικονομία, που συνέταξε ομάδα εργασίας και παρουσιάζεται σήμερα στο συνέδριο της Συνομοσπονδίας στη Ρόδο.

Η συνεχής λιτότητα δεν δημιουργεί συνθήκες δημιουργίας βιώσιμου πρωτογενούς πλεονάσματος που θα στηρίξει μια διαπραγματευτική πολιτική εξόδου από την κρίση. Η μακροχρόνια ανεργία και η αύξηση των ανέργων αποτελούν βόμβα στ θεμέλια της κοινωνίας, αναφέρει μεταξύ άλλων η Έκθεση.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δείχνει  ότι η απασχόληση εμφάνισε βελτίωση στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου του 2015. Όπως αναφέρει η Eurostat, ο δείκτης απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι του γ' τριμήνου του 2015 και κατά 2,5% έναντι του δ' τριμήνου του 2014.

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα στοιχεία της Eurostat απαντά ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Γιώργος Νικολιδάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84, εκτός κι αν εντάσσουν στην απασχόληση τους πενταμηνίτες και οκταμηνίτες.


''Αντίθετα'' είπε ''η μαύρη εργασία θρύβει σε Ελλάδα κι Ευρώπη με τους κυβερνώντες να συνεχίζουν την ίδια αποτυχημένη πολιτική.


Απαντώντας  και τη στάση της ΓΣΕΕ που συχνά κατηγορείται από προέδρους εργατικών κέντρων ότι δεν πράττει τα αυτονόητα για τα δικαιώματα των εργαζόμενων για πολιτικούς λόγους, είπε πως το μόνο που θα μπορούσε να είναι περισσότερο διεκδικητική για τις συμβάσεις εργασίας και την ομαλοποίηση της αγοράς εργασίας.

Σχόλια