Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό. Ανοικτά όλα τα μέτωπα

Πολιτική θύελλα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας εξαιτίας της αναφοράς του ονόματος ''Μακεδονία'' για τα Σκόπια  από τον Γιάννη Μουζάλα.  
Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει της απόφασης που προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής αναφορικά με το μέλλον του υπουργού.

Ο Πάνος Καμμένος είναι κατηγορηματικός στην απαίτησή του να απομακρυνθεί ο Γιάννης  Μουζάλας.  Σε ανάρτησή του στο twitter δίνει μάλιστα συνέχεια στις προειδοποιήσεις του για τον κυβερνητικό συνασπισμό: «Παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση»... γράφει.

Κίνημα υπέρ του αναπληρωτή υπουργού έχει «φουντώσει» στον ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά την παραμονή του στην κυβέρνηση.

Σκληρή κόντρα Σ.Βαρδάκη - Λ.Αυγενάκη στο Ράδιο 9,84.Την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζήτησε μέσω του σταθμού, ο αναπληρωτής γραμματέας  της ΠΕ και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης λέγοντας ότι είναι πλέον επικίνδυνη. Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν αποδέχεται ή όχι την μετακίνηση των Εθνικών μας Συνόρων , ως επιχειρείται.
Περισσότερα επικίνδυνα αυτά που λέει ο Λ.Αυγενάκης από το ατόπημα Μουζάλα ανταπάντησε ο Σωκράτης Βαρδάκης.  Υπεραμύνθηκε των προσπαθειών μέχρι σήμερα του αναπληρωτή μεταναστευτικής πολιτικής, λέγοντας πως είναι αυτός ο οποίος έκανε σε σύντομο χρόνο όσα δεν έκαναν οι προηγούμενοι σε πολλά χρόνια και πως από αύριο ανοίγει η κάνουλα ενίσχυσης του κράτους και των δομών του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Στη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη προχώρησε η Νέα Δημοκρατία μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση του υποψήφιου βουλευτή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης περί «εκτέλεσης» του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Σχόλιο για το θέμα Μουζάλα έκανε μέσω Twitter ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής αντί του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Σχέδιο ανασυγκρότησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να ενισχυθεί με δομές λειτουργίας, αλλά και οργάνωσης της διαχείρισης των κέντρων φιλοξενίας με το διορισμό διοικητικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας και επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας.


Το υπουργείο θα μετονομαστεί σε υπουργείο Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής, θα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δομή λειτουργίας και θα έχει την ευθύνη της πολιτικής προστασίας για τα προσφυγικά ζητήματα.

Μ.Μπόση: Σε εθνικά θέματα απαγορεύονται τα σαρδάμ

Σε εθνικά θέματα απαγορεύονται τα σαρδάμ η θέση της πανεπιστημιακού Μαίρης Μπόση στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.
Καμπάνα κινδύνου γι άλλη μία φορά από την ίδια για τη συνοχή της Ευρώπης.

Σχόλια