default-image

Ξ.Σουπλή: Αποθήκη δυστυχισμένων η Ειδομένη

Κρήτη
Ξ.Σουπλή: Αποθήκη δυστυχισμένων η Ειδομένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για αποθήκη δυστυχισμένων και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων - μεταναστών στον καταυλισμό, κάνει λόγο η κοινοτάρχης της Ειδομένης Ξανθίπη Σουπλή, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη,.

Απούσα σύμφωνα με την ίδια η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση, σε απόγνωση οι 120 κάτοικοι της περιοχής παρά τις προσπάθειες τους να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους καθώς έχει καταστραφεί η τοπική οικονομία και παραγωγή.

Συγκεκριμένα η κοινοτάρχης λέει ότι η κατάσταση είναι οριακή και πως αν δεν ''αποσυμφορηθεί'' άμεσα ο καταυλισμός τότε οι σκηνές που θα καταγραφούν από πεινασμένους και παγωμένους ανθρώπους δεν θα περιποιούν τιμή για τους Ευρωπαίους.

Είπε ότι στο σύνολό τους οι άνθρωποι αυτοί περιμένουν τη σύνοδο κορυφής με την ελπίδα των ανοικτών συνόρων και την διαφυγή τους προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ανέφερε πως η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση είναι απούσα. Πως οι 120 μόνιμοι κάτοικοι της Ειδομένης είναι οικονομικά καταστρεμμένοι καθώς βοήθεια δεν υπάρχει και ο καταυλισμός των 14.000 προσφύγων στήθηκε μέσα στα σπαρτά και τα καλλιεργήσιμα χωράφια των κατοίκων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News