default-image

Η ‘’πολιτική’’ και οι ‘’πρόσφυγες’’

Απόψεις
Η ‘’πολιτική’’ και οι ‘’πρόσφυγες’’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό χθες προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη, αλλά και το πώς θα κινηθεί η Αθήνα εν όψει της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας.

Προτεραιότητα μας είναι να καταστήσουμε τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας, να αντιμετωπίσουμε τις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων στα κέντρα υποδοχής και να μετακινήσουμε τον κόσμο από την Ειδομένη σε ασφαλέστερες περιοχές της Ελλάδας ή σε άλλα κράτη-μέλη, δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος από την Ειδομένη.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα δημοσιονομικά μέσα για να αποφευχθεί η επιδείνωση της συνεχιζόμενης ανθρωπιστικής κατάστασης με την επείγουσα βοήθεια εντός της ΕΕ που εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 2 Μαρτίου.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης από την πλευρά του  κάλεσε την κυβέρνηση να εκπονήσει οργανωμένο σχέδιο για την εκκένωση του καταυλισμού, ενώ άσκησε κριτική για την απουσία του Κράτους. Γροθιά στο στομάχι της πολιτισμένης Ευρώπης , σύμφωνα με τον ίδιο ο καταυλισμός της Ειδομένης.

Κόντρες Κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο τη δυστυχία  

Κόντρα Γεροβασίλη-Κουμουτσάκου παράλληλα μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι δεν μπορεί

ο κ. Μητσοτάκης να πατά ταυτόχρονα και στη βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας.

Απαντώντας στην κ. Γεροβασίλη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, είπε: Ο απών κ. Τσίπρας, που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία. Η δήθεν ανθρωπιστική του ευαισθησία έχει πλέον όνομα: 'Ειδομένη'. Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Ούτε τα σύνορα της χώρας προστατεύει, ούτε, όμως, και τους ανθρώπους, πρόσφυγες και μετανάστες. Μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα - καταυλισμό. Η ΝΔ συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή ανεπάρκεια της πολιτικής τους. 

Νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ανοίγουν στη Λέσβο

Νέα κέντρα φιλοξενίας ανοίγουν στη Λέσβο σε Μανταμάδο και Συκαμνιά καθώς στο νησί είναι εγκλωβισμένοι 5.143 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι διαμένουν προς το παρόν στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Προβληματισμός κι από τα στοιχεία που δίνει το λιμενικό καθώς οι προσφυγικές ροές παρά τις περιπολίες του ΝΑΤΟ δεν μειώνονται.

Μόλις σε πέντε ημέρες κλήθηκαν να παρέμβουν σε 59 περιστατικά διασώζοντας 2.797 άτομα, στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Μεγίστης.

Αποκαλυπτικός ο δημοσιογράφος, διευθυντής του Λέσβος Post Γιώργος Στεφάνου μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Έκτακτη Σύνοδος πρυτάνεων θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του προεδρείου της Συνόδου Πρυτάνεων στη Μυτιλήνη, το Σάββατο 2 Απριλίου. Μοναδικό θέμα της συνόδου ο ρόλος και η συνεισφορά των πανεπιστημίων της χώρας στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα. Στη συνεδρίαση, θα παρευρεθεί και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου.

Με την ιδιότητα της πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισκέπτεται την ίδια ώρα τη Λέσβο, η Αντζελίνα Τζολί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News