Αγγέλα Δουλγεράκη

Γ.Στεφάνου: Ανοίγουν δύο νέα κέντρα φιλοξενίας στη Λέσβο

Κατά χιλιάδες αποβιβάστηκαν οι πρόσφυγες στα Ελληνικά νησιά το τελευταίο τετραήμερο, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έως και το πρωί της Τρίτης, σε 59 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Μεγίστης διασώθηκαν συνολικά 2.797 άτομα.


Άκαρπες για δεύτερη ημέρα παραμένουν από την άλλη οι έρευνες ανοιχτά της Κω για τον εντοπισμό των εννέα προσφύγων - μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά- που αγνοούνται από τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, όταν η λέμβος που τους μετέφερε ανατράπηκε. 

Οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητές τους, αλλά όπως έγινε γνωστό χθες υπάρχει σχέδιο ενεργοποίησης των καταυλισμών σε Μανταμάδο και Συκαμνιά σύμφωνα με  τα όσα είπε στο Ράδιο 9,84 ο Γιώργος Στεφάνου δημοσιογράφος - δ/ντής στο Λέσβος post

Σήμερα στο νησί σύμφωνα με τον ίδιο είναι εγκλωβισμένοι 5.143 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι διαμένουν στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ ή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία.

Σχόλια