Αγγέλα Δουλγεράκη

Το παραμύθι των αριθμών και η δυστυχία του

Μία φορά κι ένα καιρό …….


Μία φορά κι ένα καιρό λοιπόν, αποφάσισαν κάποιοι, πολιτικοί και γραφιάδες, να μπερδέψουν αριθμούς, υπηρεσίες, υπουργεία κι ότι άλλο εκείνοι έκριναν σκόπιμο, προκειμένου να μπερδέψουν τον άνεργο, τον εργαζόμενο της μαύρης εργασίας, τον χορτάτο και τον πεινασμένο, το δύστυχο, κ.ό.κ

Ο σκοπός τους ένας. Να σε μπερδέψουν, να φαγωθείς με το δίπλα, να μην δεις αυτό που έκαναν, να πιστέψεις το μαύρο, τον άσπρο, το κίτρινο, τον πορτοκαλί, το ροζ. Έτσι εκείνοι περνούσαν καλά και εσύ πίστευες ότι ήσουν στα καλύτερα.

Σήμερα όμως ρε παιδιά, αν κι έπρεπε να το έχουμε κάνει από το 2008, επιτέλους, ας σοβαρευτούμε.

''Δεν μπορεί ο βουλευτής που ήταν και πρόεδρος εργατικού κέντρου να σε κατακεραυνώνει και να σου λέει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας βρίσκεται σε πλήρη άνθιση με την ανεργία και την ανασφάλιστη εργασία, με την Ελλάδα πρωταθλήτρια, πως ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός δεσμεύεται για ν' ανοίξει το θέμα αμέσως μετά το ασφαλιστικό και το φορολογικό ……

Δεν μπορεί οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων να σου λένε ότι ένας στους τρείς είναι ανασφάλιστος …..

Δεν μπορεί η ΓΕΣΕΒΕ δια στόματος του αντιπροέδρου της να σου λέει ότι οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά της άλλη κλείνουν προκαλώντας καθημερινό κύμα νέων ανέργων ακόμα και στα μητρώα του ΟΑΕΔ …..

Δεν μπορεί λοιπόν να έρχεσαι εσύ, όποιος κι αν είσαι ο εσύ, και να μου λες ό,τι τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος ''ΕΡΓΑΝΗ'' δείχνουν αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα το Φεβρουάριο του 2016, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 14.437 θέσεις εργασίας.

Δεν μπορεί να λες απλά για να δικαιολογηθείς το μισθό σου και τη θέση του, αλλά χωρίς να βλέπεις καν από το παράθυρο στο δρόμο, ό,τι  σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 118.358 ενώ οι αποχωρήσεις σε 103.921.

Σε παρακαλώ ωστόσο, εσένα που επιμελείσαι τα παραπάνω στοιχεία να μην με κοροϊδεύεις. Μου λες δηλαδή, στην εποχή της κρίσης, της ανέχειας και της δυστυχίας, πως:

''Από τις 103.921 συνολικά αποχωρήσεις, οι 47.686 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 56.235 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου''.

Αναρωτιέμαι πόσα θέλεις για να μας τρελάνεις!!!!!

ΑΓΔ

Σχόλια