default-image

Γ.Πιτσούλης: Η έλλειψη "ρυμουλκού" πάρκαρε το μαστογράφο

Κρήτη
Γ.Πιτσούλης: Η έλλειψη "ρυμουλκού" πάρκαρε το μαστογράφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έλλειψη ''ρυμουλκού'' πάρκαρε για τρία χρόνια τη μονάδα μαστογράφου της περιφέρειας - από το Σεπτέμβριο του 2013 - με απόφαση του κεντρικού συμβουλίου υγείας.

Πρόκειται μόνο για μία από τις γραφειοκρατικές αναποδιές που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης προκειμένου ο μαστογράφος να βγει εκ νέου στους δρόμους στα πλαίσια της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και γιατρός Γιώργος Πιτσούλης.

Περιγράφοντας αυτό το ταξίδι της μονάδας στη γραφειοκρατία μέχρι να πάρει την άδεια το αποκάλεσε '' Το ταξίδι του Οδυσσέα στη γραφειοκρατία'' και είπε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων με την πρόσληψη ενός τεχνολόγου σε ένα δίμηνο ο μαστογράφος θα περιοδεύσει εκ νέου σε όλη την Κρήτη κι όχι μόνο.

Η άδεια υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη και ήταν το απαραίτητο βήμα προκειμένου να προχωρήσει η περιφέρεια στην πρόσληψη του τεχνολόγου σύμφωνα με τον ίδιο.

Ξεκινά δράση και η Οδοντιατρική κινητή μονάδα

Δράση εντωμεταξύ αναλαμβάνει και η κινητή οδοντιατρική μονάδα που παρέμενε κι εκείνη στο αμαξοστάσιο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα όπως λέει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου μέσα σε δέκα ημέρες ή και λιγότερο αυτή αναλαμβάνει έργο στα σχολεία με δεδομένη και την έγκριση του υπουργείου παιδείας.

Όπως έγινε γνωστό το μόνο που απομένει για τον πλήρη εξοπλισμό της είναι να έρθουν από την Ιταλία τα υλικά που έχουν παραγγελθεί.

Ωστόσο η μονάδα θα λειτουργεί πλέον σε άλλα πλαίσια καθώς υπήρξε συμφωνία με τους οδοντιατρικούς συλλόγους και θα καλυφθεί εθελοντικά από οδοντίατρους μέλη τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News