Αγγέλα Δουλγεράκη

Το 60% των επιχειρήσεων είναι κερδοφόρες λέει το Υπουργείο

Κόκκινο πανί για την αγορά που βυθίζεται στην ύφεση η αναφορά - διαπίστωση του υπουργείου , δια στόματος του ΓΓ του υπουργείου Οικονομίας Λόη Λαμπριανίδη, σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα ότι το 60% των επιχειρήσεων της χώρας είναι κερδοφόρες.

Μιλώντας για τον αναπτυξιακό νόμο που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης ο ΓΓ το υπουργείου είπε ότι σε αυτόν θα μπορούν να υπαχθούν και ζημιογόνες εταιρείες, αν και με βάση τα στοιχεία του υπουργείου το 60% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι κερδοφόρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου


Ο ίδιος πρόσθεσε που μέσω αυτού του νόμου σε βάθος τετραετίας η Ελληνική Οικονομία θα ενισχυθεί με 4,8 δις.

''Υπουργείο και Γενικός Γραμματέας  κοιτάζουν προς την πλευρά των μεγάλων επιχειρήσεων και μόνο'' το καυστικό σχόλιο του αντιπροέδρου της ΓΕΣΕΒΕ Μπάμπη Λεκάκη στο Ράδιο 9,84.
''Πάνω από το 70% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας είναι προβληματικές'' συνέχισε '' και δεκάδες άλλες δεν έχουν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Την Παρασκευή που ο κος Λόης Λαμπριανίδης, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε μαζί του και να μάθουμε ποιους από εμάς βλέεπι και μιλά για κερδοφορία'' πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν το οικονομικό επιτελείο, δεν ακούσει και την αγορά με τις προτάσεις της, τότε όλοι οι νόμοι είναι καταδικασμένοι να έχουν επιτυχία μόνο στα χαρτιά.

Για ανάσα στην αγορά εφόσον ο αναπτυξιακός νόμος χρησιμοποιηθεί σωστά ως εργαλείο παράλληλα με το ΕΣΠΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του οικονομικού επιμελητηρίου Σταύρος Καρτέρης.


Παράλληλα ανέφερε ότι το ΟΑΕ παράρτημα Ανατολικής Κρήτης διοργανώνει στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 18:30, στο ξενοδοχείο ATLANTIS ημερίδα με θέμα: «Αναγκαιότητα επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας: Ο ρόλος του Αναπτυξιακού Νόμου».
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Λ.Λαμπριανίδης.

Σχόλια