Αγγέλα Δουλγεράκη

Συγκεντρώνουν βοήθεια οι δήμοι της Κρήτης

Σε εξέλιξη η προσπάθεια των Δήμων της Κρήτης να ανταποκριθούν στα αιτήματα των συναδέλφων τους από τις περιοχές που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού, συγκεντρώνοντας βοήθεια για τους πρόσφυγες.

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτή την τραγωδία λέει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα δοθεί μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.

Στο Δήμο Μαλεβιζίου συγκεντρώνεται η βοήθεια με χρονικό ορίζοντα τις 20 με 23 Μαρτίου λέει ο Κώστας Μαμουλάκης.


Στην Αθήνα και στο αρμόδιο υπουργείο ο δήμαρχος Χανίων την Πέμπτη Τάσος Βάμβουκας για τη φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών στο Δήμο του. Ο δήμαρχος εκφράζει παράλληλα το φόβο του για τη συχνότητα των μεταναστευτικών ροών προς το νότο της Κρήτης το καλοκαίρι υπενθυμίζοντας ότι οι υποδομές για τη φιλοξενία τους στο νησί είναι ανύπαρκτες.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται εντωμεταξύ, η ροή των προσφύγων από τα Τουρκικά παράλια προς τα Ελληνικά νησιά παρά τις περιπολίες του ΝΑΤΟ .

Τα σκάφη του Frontex σήμερα το πρωί διέσωσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους που επέβαιναν σε λέμβους με φόντο τις φρεγάτες της νατοϊκής δύναμης, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΚΡΗΤΗ TV Λευτέρη Κουμαντάκη.

Αναφορικά με την επίσκεψη Τσίπρα στη Σμύρνη:

Η Ελλάδα και η Τουρκία θα συνεχίσουν να παράσχουν ανθρωπιά και φιλοξενία στους κυνηγημένους, όμως δεν θα είναι οι χώρες που θα δεχθούν τη μόνιμη παραμονή όλων αυτών των ανθρώπων που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξή Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

Σημείωσαν ακόμη πως η εφαρμογή του πρωτοκόλλου επανεισδοχής δίνει μήνυμα προς τους μετανάστες από τρίτες χώρες ότι δεν υπάρχει βούληση και δυνατότητα να περάσουν στην Ευρώπη. «Αυτή είναι η πραγματικότητα και οφείλουμε να τους την πούμε με ειλικρίνεια» είπαν.

Κατάλοιπο άλλων εποχών το casus belli, είπε ο Αλ.Τσίπρας, η λύση του Κυπριακού βρίσκεται κοντά, είπε ο Νταβούτογλου. 

Την ίδια ώρα η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προειδοποίησε ότι η προσωρινή συμφωνία για τη μαζική επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία παραβιάζει το δικαίωμά τους για προστασία βάσει του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

Σχόλια