Αγγέλα Δουλγεράκη

Στους δρόμους εκ νέου για το ασφαλιστικό

Με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα απαντούν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο ασφαλιστικό, ενώ για την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου έχει προκηρυχτεί 48ωρη απεργία.

Στις 18.00 το απόγευμα το συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Θα μετέχουν παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς όπως ανακοίνωσαν.

''Πρέπει η κυβέρνηση εκτός της συμφωνίας με τους δανειστές να κλείσει και συμφωνία με τον Ελληνικό λαό, καθώς αυτός είναι που πληρώνει τα λάθη'' είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

Να απέχουν από τις δημοπρασίες δημοσίων έργων από σήμερα Τρίτη, έως τις 15 Μαρτίου αποφάσισαν οι εργοληπτικές οργανώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Συνεχίζουν την αποχή οι Συμβολαιογράφοι μέχρι τις 10 Μαρτίου και ι δικηγόροι έως τις 16 του μήνα.


Σ.Βαρδάκης: Ανοίγει το κεφάλαιο για τα εργασιακά

Ο εργασιακός τομέας και οι διορθώσεις των στρεβλώσεων σε αυτόν, στην ατζέντα της κυβέρνησης με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων σε ασφαλιστικό και φορολογικό , όπως προκύπτει από τις δεσμεύσεις του υπουργού εργασίας προς τους φορείς και τους βουλευτές, σύμφωνα με το Σωκράτη Βαρδάκη στο Ράδιο 9,84 καθώς  η χώρα δεν έχει πλέον απασχολούμενους, αλλά απασχολήσιμους και ελαστικές μορφές εργασίας με 2ωρα, 3ωρα, 1 μέρα την εβδομάδα, 1 εβδομάδα το μήνα, που είναι και ο  κανόνας στο εργασιακό περιβάλλον.  

Πρέπει στο εργασιακό όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές παρά τις δυσκολίες να δείξουμε δείγματα γραφής, λέει ενδεικτικά ο ίδιος.

Σχόλια