Αγγέλα Δουλγεράκη

Διημερίδα για το σχολικό εκφοβισμό στο 2ο Λύκειο

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 5 - 6 Μαρτίου στο Ηράκλειο διημερίδα με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός -  Επιστημονικές Προσεγγίσεις και Βιωματικές Εφαρμογές» για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Η διημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (6 Μαρτίου), θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί στο 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, με τη στήριξη του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς και μαθητές και έχει στόχο την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο μείζον ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού.

Η προσέγγιση του θέματος από διακεκριμένους επιστήμονες καθώς και τα βιωματικά εργαστήρια που συνδέουν τη θεωρία με την πράξη, ιδιαίτερα χρήσιμα για τους εκπαιδευτικούς, αποτελούν τον βασικό άξονα της διημερίδας.

Επικεντρωμένη στην Πρόληψη και την Αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού, η διημερίδα ανοίγει πλαίσιο διαλόγου στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές και καλεί την κοινωνία και το σχολείο να συμπορευθούν και να συμπράξουν ώστε τα φαινόμενα της βίας και του εκφοβισμού να εκλείψουν από τα σχολεία μας.

Στη διημερίδα θα διεξαχθεί διάλογος «Για ένα δημοκρατικό και συμμετοχικό σχολείο» με τον Συνήγορο του Παιδιού και 40 μαθητές/τριες 10 Γυμνασίων και 10 Λυκείων της Π.Ε. Ηρακλείου.

Στόχος του διαλόγου οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανταλλάξουν και να συνθέσουν απόψεις και προτάσεις για τη λειτουργία των σχολείων τους, έτσι ώστε τα δικαιώματα όλων των μελών της σχολικής κοινότητας να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστά, να εξασφαλίζεται η ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών στη σχολική ζωή, και οι διαφορές ή συγκρούσεις να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο.

Στη διημερίδα χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Σημανδηράκης, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Κρήτης κ. Τερζάκης, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Γιγουρτάκης και ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου κ. Αποστολάκης.

Σχόλια