default-image

Το ένα χειρότερο από το άλλο. Λύτρωση η σιωπή

Περίεργα
Το ένα χειρότερο από το άλλο. Λύτρωση η σιωπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα με πουν ρατσίστρια αν πω ότι νοιώθω φόβο ........  

Αυτή ήταν η πρώτη ανάρτηση της αντιδημάρχου Ηρακλείου περί κοινωνικής πολιτικής. 

"Μια αυθόρμητη ανάρτηση μου στα κοινωνικά δίκτυα έγινε αφορμή για σχόλια και κριτική που με αδικούν ως άνθρωπο, ως επιστήμονα, ως πολίτη. Για αυτό το λόγο νιώθω την ανάγκη να επαναδιατυπώσω με μεγαλύτερη σαφήνεια τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου.

Αισθάνομαι ότι όλα όσα εξέφρασα είναι προβληματισμοί κοινοί για την μεγαλύτερη μερίδα των συμπολιτών μου και ότι δεν αντανακλούν τίποτε άλλο παρά τις ανησυχίες πολιτών που διαθέτουν νόηση και το θάρρος της γνώμης τους.

…..Εάν εμείς δεν διεκδικήσουμε για το καλό τους και για το καλό μας θα μείνουμε αβοήθητοι στο τέλος από το επίσημο κράτος. Εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις και την παροχή φαρμακευτικής βοήθειας απαιτούμε να υπάρξει κάποιας μορφής έλεγχος για το ποιοί βρίσκονται ανάμεσά τους: ποιοί είναι πραγματικά οι πρόσφυγες και  ποιά τα εγκληματικά στοιχεία;

Τί είδος ανθρωπισμός είναι αυτός που θέλει ένα παιδάκι να σώζεται από την θάλασσα και μετά να βρίσκεται αντιμέτωπο με αρρώστιες και βαρβαρότητες σε έναν χώρο συγκέντρωσης; Ο ανθρωπισμός δεν εξαντλείται σε μεγάλα λόγια, υποκριτικά δάκρυα και κενούς συναισθηματισμούς. Ο ανθρωπισμός πραγματώνεται όταν υπάρχει το σχέδιο και τα μέσα για να βοηθηθούν όσοι πρέπει.

Για το τέλος θέλω να μιλήσω ως Ελληνίδα, ως ένα άτομο που αγαπά την χώρα του και τους κατοίκους της, που θέλει να υπάρχει ειρήνη και ασφάλεια στον τόπο που κατοικεί. Ποιός δικαιούται αυτή την αγάπη να την ταυτοποιήσει ως ρατσισμό; Όλοι όσοι αγαπούν την Ελλάδα θα με καταλάβουν..."

Αυτή ήταν η δεύτερη που δεν αλλάζει το νόημα της πρώτης, απλώς, με κόμματα και τελείες κάνει αναλυτικότερη σκέψη της πρώτης.

Το ένα κείμενο χειρότερο από τα άλλα κατά την ταπεινή άποψη μου.

Γιατί;

Το πρώτο αυθόρμητο και φοβικό, αντί της φωνής , της επανάστασης, της άσκησης τέτοιας πίεσης έστω και μεμονωμένα που σε βγάζει ναι μεν από το ''μαντρί'' αλλά σου απονέμει το δίκαιο της κοινής λογικής, του πολίτη , του αντιδημάρχου που στέκεται πολιτικά στα πόδια του.

Η συνέχεια ακόμα χειρότερη.

Ακατανόητο το :"Μια αυθόρμητη ανάρτηση μου στα κοινωνικά δίκτυα έγινε αφορμή για σχόλια και κριτική που με αδικούν ως άνθρωπο, ως επιστήμονα, ως πολίτη''.

Ακατανόητο γιατί θα περίμενα τον ίδιο φόβο να εκφράζεται Δημόσια όταν τα παιδιά μου δεν εμβολιάζονται γιατί το κράτος δεν έχει να αγοράσει εμβόλια.

Ακατανόητο γιατί τα άλλα που κυκλοφορούν κοστίζουν ''Αμερικάνικα'' ποσά για μία δόση .

Ακατανόητο γιατί τα σκουπίδια παρελαύνουν στις πόλεις της χώρας, τα τρωκτικά και τα κουνούπια είναι η καθημερινότητα εκατοντάδων ανθρώπων, ανά την Ελλάδα.

Ακατανόητο που διαχειρίζομαι τα σκουπίδια μου με τον τρόπο που τα βλέπω σε κάδους και δρόμους, ανοίγω το παράθυρο μου και πετώ ότι δεν μου κάνει, είμαι ασεβής στο ίδιο μου το σπίτι.

Ακατανόητο γιατί στα νοσοκομεία σύμφωνα με τους γιατρούς οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις κάνουν απλά περίπατο.

Ακατανόητο που μέχρι σήμερα δεν φοβήθηκα τον καθένα που μπαίνει στη χώρα μου χωρίς πιστοποιητικό υγείας.

Ακατανόητο που εγώ ο ίδιος έχω τα παιδιά μου να παίζουν σε παιδικές χαρές εστίες μόλυνσης και κινδύνου.

Ακατανόητα, και το ένα χειρότερα από τα άλλα .

Η φυσική συνέχεια είναι η ευθιξία με ότι αυτό συνεπάγεται ή το αυτονόητο της πίεσης ''από χθες'' για τα όσα δεν έκανα κι όσα οφείλω να κάνω ως εκλεγμένη/ος, αν καταλαβαίνουν όσοι αγαπούν την Ελλάδα…….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News