default-image

Στην ‘’παράνοια’’ της λογικής ……

Περίεργα
Στην ‘’παράνοια’’ της λογικής ……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

… Ή καλύτερα στην παράνοια της κόλασης, της προσφυγιάς, της πείνας, της παρακμής και της παράνοιας.  

Που όλα αυτά;   Μα, στο δυτικό πολιτισμό της ευμάρειας, της ελευθερίας των ιδεών, της μετακίνησης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , της αλληλεγγύης.

Ευμάρεια και πείνα, ελευθερία ιδεών και μετακίνηση, αλληλεγγύη και ανθρώπινα δικαιώματα, που από συνώνυμα έγιναν ετερώνυμα δεμένα και μπερδεμένα σε συρματοπλέγματα, κακουχίες, εμφυλίους ακόμα και στις τάξεις των πολιτισμένων,  ανταλλάξιμα για ένα κομμάτι ψωμί με χρυσά δόντια, καδένες, δαχτυλίδια κι άλλα τιμαλφή.

Ζωή και παιδεία, παραδείγματα προς μίμηση προκειμένου να έχουν πρότυπα τα παιδιά μας, εικόνες που θα θρέφουν το μυαλό και την ψυχή τους για ένα υγιή αύριο.

Τα παραπάνω σαφέστατα μεταφράζονται καθώς οι σκέψεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας γίνονται εικόνες, φωτογραφίες, ειδήσεις, ζωή, κλάμα, πόνος.

* Τον πιο βαρύ λογαριασμό στα χρόνια του Μνημονίου πλήρωσε πέρυσι η ελληνική κοινωνία με κατακόρυφη αύξηση του δείκτη σχετικής φτώχειας 8% (ΤτΕ).

Σύμφωνα με τη μελέτη, η σχετική φτώχεια αυξήθηκε 8% το 2015 ύστερα από μείωση 7,1% το 2014. Είχαν προηγηθεί μείωση του δείκτη σχετικής φτώχειας 0,4% το 2010, μείωση 2,8% το 2011, μηδενική μεταβολή το 2012 και αύξηση 1,5% το 2013……

* Το 3% των φορολογουμένων πληρώνει το 42% του φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ανάλυση εισοδημάτων που δηλώθηκαν το 2015) που δημοσιεύει η Καθημερινή……   

* Στο στόχαστρο μπαίνουν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ το μήνα…..

* Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της Αθήνας για το θέμα του χρέους ο Πιερ Μοσκοβισί…..

* Χάος με τους πρόσφυγες καθώς χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε νησιά και πόλεις στην προσπάθεια τους να περάσουν σ άλλες χώρες της Ευρώπης…..

* Οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν την Πέμπτη με ευρεία πλειοψηφία σειρά μέτρων που καθιστούν σκληρότερες τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, την ώρα που το Βερολίνο αναζητά τρόπους για να περιορίσει τις αφίξεις προσφύγων στη χώρα……

* Συγκλονισμένος από την εικόνα της Ελλάδας και της Ευρώπης με χιλιάδες πρόσφυγες στους δρόμους να προσπαθούν με τα πόδια να φτάσουν στα σύνορα δήλωσε ο συντονιστής των επιχειρήσεων των Γιατρών χωρίς Σύνορα, Απόστολος Βείζης, μιλώντας από την Κωνσταντινούπολη στο Ράδιο984……

*Ψυχική οδύσσεια που μπορεί να κρατήσει ακόμη και δύο γενιές, αποτελεί ο ξεριζωμός των προσφυγόπουλων, που χάνουν μάνα πατέρα και αδέλφια και η ίδια η ζωή τα υποχρεώνει να ταξιδεύουν μόνα τους, προκειμένου να επιβιώσουν……

Η πολιτική και οι πολιτικοί για άλλη μία φορά κρίθηκαν ως κατώτεροι των περιστάσεων. Κανείς δεν έμαθε από την ιστορία και κανείς δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ανθρωπότητας  για να την κάνει καλύτερη.

Η κοινωνία και τα ανοικτά μυαλά μετατράπηκαν σε μάζα κι άφησαν την πολιτική και τους πολιτικούς να κουμαντάρουν τις ''άρρωστες'' σκέψεις μας!

Ποιος μπορεί να μας μαζέψει τώρα; Γίναμε εκατομμύρια και οι γνώμες μας είναι άλλες τόσες.

 Το μέλλον μου διαφορετικό από το δικό σου. Το παιδιού μου από του παιδιού σου. Σκέψου το. Ίσως καταλάβεις ότι το μέλλον μας στον ίδιο πλανήτη είναι κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News