default-image

Σ.Αραχωβίτης: Έρχεται συνδικαλιστικός νόμος στο αγροτικό

Κρήτη
Σ.Αραχωβίτης: Έρχεται συνδικαλιστικός νόμος στο αγροτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές ανάβει στους κόλπους των αγροτών η τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ότι η κυβέρνηση φέρνει σε διαβούλευση πρόταση περί συνδικαλιστικού νόμου, μακριά από τη λογική του συνεταιριστικού κινήματος και των αμαρτιών του, καθώς με έκθεση της Κομισιόν από το 1990 μέχρι σήμερα δημόσια σπατάλη και προσωπικές λαθροχειρίες χρέωσαν τους συνεταιρισμούς με 1,2 δις.

Γιώργος Τζωρτζάκης και Ανδρέας Στρατάκης - πρόεδροι ΟΑΣΝΗ και ΕΑΣΗ, αντίστοιχα - απάντησαν με επιφυλακτικότητα στις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης καθώς με το 4015 όχι μόνο εξυγίανση δεν έφεραν αλλά δείχνουν να διαλύουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να καταστρέφουν το συνεταιριστικό.

Ο ίδιος που ήταν παρών στην πρώτη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, είπε ότι τα 25 σημεία της πρότασης Α.Τσίπρα είναι κοστολογημένα, εγκεκριμένα από τους θεσμούς, εντάσσονται στις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης και είναι μέρος της πολιτικής - εθνικής στρατηγικής της κυβέρνησης.

Κάλεσε τους αγρότες να μελετήσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης ως πρώτο σκαλί των παραπάνω κι επισήμανε πως μόνο ένα μικρό ποσοστό αγροτών θα πληρώσει με το φορολογικό επιπλέον χρήματα για τη σωτηρία ωστόσο των μικρο-αγροτών.

Στα πλαίσια συζήτησης στο στούντιο του Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ έκανε λόγο για γενικόλογες προτάσεις και επανέλαβε πως οι αγρότες της Κρήτης δεν πρόκειται να πάνε σε κανένα προσχηματικό διάλογο αν δεν αποσυρθεί η πρόταση Γ.Κατρούγκαλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News