default-image

Μ.Καπαράκης: Αγρότες σε βάρος αγροτών

Απόψεις
Μ.Καπαράκης: Αγρότες σε βάρος αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μπλόκο Προμαχώνα μεταβαίνουν αγρότες από την Ιεράπετρα και τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας, την Άρβη, Ψαρή Φοράδα και τα Χανιά στην προσπάθεια τους να πείσουν τους συναδέλφους τους να ανοίξουν τα σύνορα καθώς τόνοι αγροτικών προϊόντων παραμένουν απούλητα με τη ζημιά σε καθημερινή βάση μόνο για την Κρήτη να φθάνει στα 200.000 ευρώ.

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη το μέλος της Διοίκησης του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου της Ιεράπετρας  Μάνος Καπαράκης.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια μετέχουν 12 άτομα εκπρόσωποι συλλόγων της Κρήτης οι οποίοι συντονίζουν τις κινήσεις τους με αγρότες από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Μακεδονία.

Σε μία ψύχραιμη προσέγγιση του θέματος είπε ότι δεν είναι δυνατόν οι αγρότες να αυτοκτονούν ή διαφορετικά να στρέφονται σε βάρος των ιδίων και των οικογενειών τους, της αγοράς αγροτικών προϊόντων που για να ομαλοποιηθεί θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και των λοιπών κοινωνικών ομάδων.

Τέλος ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι τους που θα βρεθούν στον Προμαχώνα έχουν στη φαρέτρα τους συγκεκριμένες προτάσεις  τις οποίες  και θα συζητήσουν με τους αγρότες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News