Αγγέλα Δουλγεράκη

Πυρετός στα μπλόκα – Αμηχανία σε κυβέρνηση

Με νέο γύρο κινητοποιήσεων απαντούν οι αγρότες στα 25 μέτρα που τους πρότεινε ο πρωθυπουργός.


Κυβέρνηση και αγρότες κινούνται σε δύο ευθείες που δεν τέμνονται λένε οι επικεφαλής συντονιστικών από πολλά μπλόκα.


Στην... κόπωση ελπίζει τώρα το Μαξίμου, καθώς παραδέχεται πως τα περιθώρια «βελτιώσεων» στο ασφαλιστικό εξαντλήθηκαν.Απέναντι στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.  
Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε: Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι επιθυμεί το οριστικό διαζύγιο με τους αγρότες. Για τα προβλήματα που ο ίδιος με την πολιτική του δημιούργησε, περιορίστηκε ξανά σε προεκλογικού τύπου υποσχέσεις, χωρίς περιεχόμενο. Έτσι ούτε ο Αγροτικός κόσμος θα επιβιώσει, ούτε η χώρα θα προχωρήσει.

Το ΚΚΕ σχολίασε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν ελιγμό κάτω από την πίεση του αγροτικού κινήματος. 

Είναι μέτρα που δε δίνουν διέξοδο στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών. Αρμόδιο να απαντήσει σε ένα προς ένα τα μέτρα είναι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, που εκφράζει τις ανάγκες όχι των εύπορων, αλλά των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων των αγροτών.

Άνθρακες το αποτέλεσμα της πολυδιαφημισμένης και πολύωρης συνάντησης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των 39 μπλόκων, οι οποίοι προσέτρεξαν στο Μαξίμου. Οι αγρότες δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα του προσχηματικού διαλόγου διαρκείας, αλλά να εντείνουν τον αγώνα τους και να τον συνδέσουν ακόμα περισσότερο με τον συνολικό αγώνα για την ακύρωση των μνημονίων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η Λαϊκή Ενότητα.

Στους εκπροσώπους των αγροτών, καταστήσαμε σαφή την δέσμευση της κυβέρνησης να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των αγροτών, ακόμα και μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που είναι γνωστές σε όλους τους Έλληνες πολίτες, δήλωσε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Στα μπλόκα και οι αγρότες της Κρήτης

Στα μπλόκα επιστρέφουν οι αγρότες της Κρήτης. Στις 6.30 αύριο το απόγευμα η συνεδρίαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού.

Από τις 10.00 το πρωί στο ύψος των Μαλίων επί της Εθνικής οδού οι αγρότες του Οροπεδίου.

''Τα 25 μέτρα Τσίπρα ήταν προεκλογικού χαραχτήρα. Από αυτά μόνο τρία μπορούμε ξεχωρίσουμε και να κουβεντιάσουμε '' σχολιάζει στο Ράδιο 9,84 ο Γιώργος Βερίγος αγρότης από το Οροπέδιο.  


Στα Πραιτώρια και στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν για 28 ημέρες οι αγρότες της ΠΑΣΥ.  

Ο Μανόλης Καρκαβάτσος από τον αγροτικό σύλλογο Αστερουσίων διευκρίνισε ότι τα μπλόκα ενισχύονται, πως οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων περιμένουν απάντηση από το Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό επί της ουσίας των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου και πως αυτό που έγινε στο Μαξίμου χθες δεν ήταν άλλο από ένα ακόμα ελιγμό της κυβέρνησης.


Ένταση χθες βράδυ και στις εγκαταστάσεις της "ΚΡΗΤΗ TV" από αγανακτισμένους αγρότες που εκτόξευσαν πυρά κατά του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη που ήταν φιλοξενούμενος στο δελτίο ειδήσεων μαζί με τον πρόεδρο της ΟΑΣΝΗ Γιώργο Τζωρτζάκη.


Τα αίματα άναψαν, προς το τέλος της συζήτησης, όταν ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι εφόσον υπάρξουν οι βελτιωτικές αλλαγές θα ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών.

Σχόλια