default-image

Επτά υπουργοί στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Ελλάδα
Επτά υπουργοί στο Μαξίμου για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το προσφυγικό, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή επτά υπουργών.

Ανοικτό το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με πρόταση της

Φώφη Γεννηματά που σήμερα συναντάται με τον πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στο Μαξίμου βρέθηκαν: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης.

Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις μετά το κλείσιμο των συνόρων από χώρες των κεντρικών Βαλκανίων και μελετήθηκαν, σε διπλωματικό κυρίως επίπεδο, οι επιλογές της χώρας εφεξής.

Η Αθήνα είναι σε ανοικτή γραμμή με την ολλανδική προεδρία και αναζητεί τρόπους παρέμβασης.

Στο τραπέζι της σύσκεψης βρέθηκαν προτάσεις για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στο προσφυγικό. Πρόταση που αναμένεται να υποβάλει η Φώφη Γεννηματά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο με τον οποίο θα συναντηθεί, ενώ στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίστηκε αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Την άποψη ότι το πέρασμα των προσφύγων από τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ είναι ακόμα «δυνατό» εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ένταση στην Ειδομένη, όταν 150 άτομα έριξαν την περίφραξη στις σιδηροδρομικές γραμμές, στο ύψος του καταυλισμού στην Ειδομένη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη και κάθισαν πάνω τους δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν, αν δεν τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Μήνυμα στην Τουρκία για συνεργασία στο προσφυγικό έστειλε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις της επόμενης Συνόδου θα ληφθούν στη βάση της αξιολόγησης του σχεδίου δράσης ΕΕ - Τουρκίας.

Ο ίδιος είπε ότι η ΕΕ θα κινηθεί άμεσα σε περίπτωση που κράτος-μέλος κατά μήκος της Βαλκανικής Οδού λάβει εθνικά μέτρα που επηρεάζουν ένα άλλο κράτος-μέλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News