default-image

Ραντεβού με την εφορία από Μάιο έως Σεπτέμβριο

Κρήτη
Ραντεβού με την εφορία από Μάιο έως Σεπτέμβριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραντεβού κάθε μήνα με την Εφορία από Μάιο έως Σεπτέμβριο φαίνεται να δρομολογεί για του ς φορολογούμενους το αρμόδιο υπουργείο υπό τις ευλογίες των δανειστών.

Η σχεδιαζόμενη αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος δίνει συνολικά στους φορολογουμένους πέντε μήνες αντί για έξι έως πέρυσι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο προσαυξήσεων αν χαθεί η προθεσμία μίας δόσης. 

Επιφυλακτικός ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Παύλος Μπαριτάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη από τη μία και βέβαιος από την άλλη για τα θετικά της εφαρμογής του αναπτυξιακού νόμου στην αγορά καθώς αυτός στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το ύψος των ενισχύσεων θα ξεκινά από το 10% της δαπάνης του επενδυτικού σχεδίου και μπορεί να φθάνει έως και το 45% με ανώτατο ποσό τα 5 εκατ. ευρώ.

Το ελάχιστο ύψος που πρέπει να έχει μια επένδυση για να λάβει κρατική ενίσχυση είναι 500.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις, 250.000 ευρώ για μεσαίες και συνεταιρισμούς και 150.000 για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ο νέος νόμος προβλέπει ψηλότερες επιδοτήσεις για την μεταποίηση, τον κλάδο παραγωγής εμπορεύσιμων αγαθών, με έμφαση στις νέες ανεξάρτητες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις επενδύσεις καινοτομικού χαρακτήρα, στις συνέργειες και τις δικτυώσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News