default-image

Όχι της ΠΕΔ στη χρηματοδότηση νοσοκομείων

Κρήτη
Όχι της ΠΕΔ στη χρηματοδότηση νοσοκομείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι λένε στο σύνολό τους οι Δήμαρχοι της Κρήτης στην τροπολογία των συναρμόδιων υπουργείων που πέρασε αιφνιδιαστικά και χρεώνει στους Δήμους το κόστος λειτουργίας των Δημόσιων Δομών Υγείας από τα νοσοκομεία μέχρι τα Δημοτικά και Περιφερειακά Ιατρεία.

Ψήφισμα της περιφερειακής Ένωσης Δήμων μάλιστα στέλνεται στα υπουργεία εσωτερικών, οικονομίας και υγείας με κοινοποίηση στην ΚΕΔΕ με την οποία καθίσταται σαφές ο λόγος για τον οποίο αντιδρούν οι Δήμαρχοι.

''Εδώ δεν μπορώ να κλείσω προϋπολογισμό στο Δήμο μου . Πως είναι λοιπόν δυνατόν να στηρίζω οικονομικά τις Δημόσιες δομές υγείας'' διερωτήθηκε ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τη συνεδρίαση της ΠΕΔ και οι δήμαρχοι Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδος είπαν όχι στην κίνηση αυτή, σχολιάζοντας πως πρόκειται για τρικλοποδιά στην αυτοδιοίκηση, ρουσφετολογική τροπολογία και προχειρότητα από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων.

Οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί δεν είναι δικαιολογημένες και ο θόρυβος που γίνεται είναι χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο. Εντάσσεται και αυτός στην προσπάθεια παραπληροφόρησης που συστηματικά καλλιεργείται από το παλιό πολιτικό σύστημα με τη βοήθεια των διαπλεκόμενων μέσων ενημέρωσης που βλέπουν την εξουσία τους να ξηλώνεται, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News