Αγγέλα Δουλγεράκη

Ένα στα πέντε παιδιά κακοποιείται και στην Ελλάδα

Σοκάρουν οι αριθμοί καθώς ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας έως 18 ετών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , όπως και στην Ελλάδα κακοποιείται σεξουαλικά σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο πρόεδρος του συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»  Γιώργος Μακράκης.


Η κακοποίηση σύμφωνα με τον ίδιο έρχεται μέσα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον γιαυτό και η σιωπή των ίδιων των θυμάτων, ενώ οι καταγγελίες όπως καταγράφει η αστυνομία και το χαμόγελο του παιδιού είναι πολύ λίγες μπροστά στα πραγματικά περιστατικά.

Ο σύλλογος  «Δ. Θεοτοκόπουλος»  σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου και τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δ. Μαλεβιζίου, μπροστά σε αυτά τα δεδομένα,  διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού» την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου  στις 6:00 μ.μ. στο Γενικό Λύκειο Γαζίου (Παπανδρέου 60).


Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σχόλια