default-image

Ένα στα πέντε παιδιά κακοποιείται και στην Ελλάδα

Κρήτη
Ένα στα πέντε παιδιά κακοποιείται και στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρουν οι αριθμοί καθώς ένα στα πέντε παιδιά ηλικίας έως 18 ετών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , όπως και στην Ελλάδα κακοποιείται σεξουαλικά σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ο πρόεδρος του συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»  Γιώργος Μακράκης.

Η κακοποίηση σύμφωνα με τον ίδιο έρχεται μέσα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον γιαυτό και η σιωπή των ίδιων των θυμάτων, ενώ οι καταγγελίες όπως καταγράφει η αστυνομία και το χαμόγελο του παιδιού είναι πολύ λίγες μπροστά στα πραγματικά περιστατικά.

Ο σύλλογος  «Δ. Θεοτοκόπουλος»  σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου και τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας-Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δ. Μαλεβιζίου, μπροστά σε αυτά τα δεδομένα,  διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού» την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου  στις 6:00 μ.μ. στο Γενικό Λύκειο Γαζίου (Παπανδρέου 60).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς και η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News