Αγγέλα Δουλγεράκη

Στα μπλόκα εκ νέου οι αγρότες

Νέος γύρος κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού με τους αγρότες να κλείνουν κομβικά σημεία του οδικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες της Κρήτης.Οροπέδιο, Πρετώρια, Ατσιπόπουλο, Μεγάλα Χωράφια.Κλειστή η εφορία στο Ηράκλειο.


Σε διάλογο τους καλούν Βαγγέλης Αποστόλου και Παναγιώτης Κουρουπλής, κάνοντας λόγο για βελτιωτικές κινήσεις.


Προσερχόμαστε στο διάλογο μόνο με συγκεκριμένες προτάσεις ανταπαντούν οι αγρότες.


Ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία, αφέθηκε μετά την απολογία του στον εισαγγελέα ο 30χρονος αγρότης ο οποίος κατηγορείται πως προκάλεσε φθορές σε περιπολικό της τροχαίας το πρωί της Παρασκευής στο Χαϊδάρι. Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης από την αστυνομία να συνεχιστούν οι έρευνες, ώστε να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι αγρότες που έσπασαν το περιπολικό της τροχαίας.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών βλάπτουν την ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φιλύρου- Χορτιάτη με θέμα: «Έξοδος από την κρίση», υπενθύμισε ότι το 1997 και στις τότε κινητοποιήσεις τους είχαμε μείωση των εξαγωγών της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

''Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους'' είναι το μήνυμα που στέλνει προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης κατηγορώντας πρώτον την κυβέρνηση ότι το κάλεσμα της για διάλογο είναι επικοινωνιακό και δεύτερον ότι καταβάλει προσπάθεια για να διασπάσει τον αγώνα τους.

Μήνυμα του ιδίου και προς τους επικεφαλείς των μπλόκων ανά την Ελλάδα πως εντός των ημερών θα ξεκαθαρίσει το ποιος αγρότης υποχώρησε και γιατί.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ διευκρίνισε πως ο πρωθυπουργός της χώρας στο κάλεσμα του,  που γίνεται μέσω των ΜΜΕ δεν αναφέρει ποιους καλεί και γιατί τους καλεί, ποια είναι τα  σημεία της πρότασης Γ.Κατρούγκαλου που συζητά και ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που ο ίδιος θέτει με τους δανειστές.


Μείζον θέμα φαίνεται να δημιουργείται  για άλλη μία φορά, με τη στάση επικεφαλείς μπλόκων από την υπόλοιπη χώρα , τον τρόπο που κινήθηκαν κατά το συλλαλητήριο της Αθήνας ποια συμφωνία έκλεισαν για να μπει περιορισμένος αριθμός τρακτέρ στην Αθήνα και για ποιο λόγο αποφάσισαν να πάνε σε διάλογο μεμονωμένα κι όχι όλοι μαζί.

Συνεχίζουν οι δικηγόροι. Επιστρέφει η ΠΟΕΔΗΝ

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της χώρας για το ασφαλιστικό.

Στην Αθήνα την Τετάρτη η γενική συνέλευση της ΠΟΕΔΗΝ με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να ετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων.

Σχόλια