Αγγέλα Δουλγεράκη

Με τα χημικά η ‘’υποδοχή’’ των αγροτών στην Αθήνα

Εκτεταμένα επεισόδια και χημικά στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ αστυνομίας και αγροτών της Κρήτης, ώρες πριν φθάσουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι από την υπόλοιπη χώρα.

Σε τέσσερεις  προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.
Δίπλα τους ο νομικός Γιώργος Φραγκούλης που είπε στο Ράδιο 9,84 ότι στη ΓΑΔΑ όπου έφθασε με τα πόδια δεν τον άφησαν να δει και να υπερασπιστεί τους προσαχθέντες .

''Μετέτρεψαν τις συλλήψεις σε προσαγωγές προκειμένου να μην τους δω'', πρόσθεσε ο ίδιος.


Οργή των αγροτών για τους χειρισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για προσβολή του αγροτικού κόσμου από τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ μίλησε ο πρόεδρος των αγροτών της Ιεράπετρας Μιχάλης Μαλιωτάκης.

Απευθείας σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας μέσα από το πόρταλ neakriti.gr και την Κρήτη tv.

Δίπλα τους οι εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων της χώρας, οι επιστημονικοί φορείς και η ΑΔΕΔΥ με συγκεντρώσεις από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο κέντρο της Αθήνας  σήμερα και αύριο επίσης τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Υπό κατάληψη  τα γραφεία του ΟΓΑ στην οδό Πατησίων και στην οδό Αβέρωφ.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Την είσοδο του δικαστικού μεγάρου Χανίων απέκλεισαν οι δικηγόροι, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο για το ασφαλιστικό.
Στις εξωτερικές πόρτες του δικαστικού μεγάρου έχουν τοποθετηθεί λουκέτα, ενώ υπάρχει και πανό με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
 

Φωτιά άναψαν οι δηλώσεις Π.Λαφαζάνη στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας αν δεν πάρει πίσω τα μέτρα θα φύγει νύχτα και εξευτελισμένος από την πρωθυπουργία, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.  

«Η εθελόδουλη νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να διανοηθεί ότι μπορεί να επιχειρήσει με ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες να ανακόψει την είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα», σημείωσε.

O επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, εκτίμησε ότι «μια τέτοια επίδειξη ακραίας αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού όχι μόνο θα ήταν ανεπίτρεπτη αλλά και θα κινδύνευε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες συγκρούσεις και μακελειό, καθιστώντας την κυβέρνηση υπεύθυνη και υπόλογη για άκρως επικίνδυνες, ανώμαλες εξελίξεις».

Σχόλια