Αγγέλα Δουλγεράκη

Άνω κάτω το Μαξίμου με τους εγωιστές αγρότες

Απέναντι στους αγρότες το Μαξίμου μετά την απόφαση των τελευταίων να απορρίψουν την νέα πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο.

Για εγωιστές κάνουν λόγο κυβερνητικά στελέχη, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει κάτι. Μιλάμε για πρόταση κι όχι για νομοσχέδιο επισημαίνουν.
Διάλογος δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση, επανέλαβε σήμερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του αγροτικού κόσμου.
''Όταν εμείς ζητούσαμε ραντεβού από το Νοέμβριο μας έλεγαν:  Όχι.
Σήμερα μας λένε εγωιστές. Αφού πρώτα αποφάσισαν να μας σφάξουν.
Αποδεικνύουν ότι τα αυτιά τους παραμένουν κλειστά'' το σχόλιο στο Ράδιο 9,84 του προέδρου της ΟΑΣΝΗ Γιώργου Τζωρτζάκη.


Στην Κρήτη ο αγροτικός κόσμος παραμένει σε εφορίες, τράπεζες και στα μπλόκα σε Κλαδισσό, Μεγάλα Χωράφια, Ατσιπόπουλο, Οροπέδιο.

Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Νικόλαο και στα γραφεία του βουλευτή του κόμματος.


Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ιεράπετρας του Οροπεδίου και της Κριτσάς απέκλεισαν επίσης το κτίριο της εφορίας.

Αύριο στο δρόμο της Μεσαράς οι αγρότες από το Δήμο Μαλεβιζίου.  

Νέα συνάντηση το απόγευμα του παγκρήτιου συντονιστικού για την απόβαση στην Αθήνα.Διαφωνία των αγροτών του μπλόκου στον Προμαχώνα να πάρουν το δρόμο για το Σύνταγμα.

Είχε προηγηθεί το «όχι» και από την Πανελλαδική Συντονιστική, τα Τέμπη και την Πρωτοβουλία Αγροτών.

Ένταση  τα ξημερώματα στο τελωνείο του Προμαχώνα, όταν βούλγαροι οδηγοί φορτηγών έσπασαν το μπλόκο και πέρασαν στη Βουλγαρία.


Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ένας πέμπτος οδηγός, ωστόσο η αστυνομία τον σταμάτησε και προσήχθη.

Επιπλέον, η βουλγαρική αστυνομία πήρε τα στοιχεία των άλλων τεσσάρων που έσπασαν τις μπάρες.


Κατόπιν αυτών, το μπλόκο των αγροτών στο σημείο παραμένει και η ουρά των φορτηγών που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα έχει φθάσει στα δύο χιλιόμετρα.

Ασφαλιστικό και φορολογικό στο Eurogroup

Ασφαλιστικό και φορολογικό θα βρεθούν, όπως έγινε γνωστό, στην ατζέντα του Eurogroup που συνεδριάζει την Πέμπτη. 


Τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση απέστειλαν οι δανειστές, στον απόηχο του σήματος κινδύνου για τη διαπραγμάτευση που εξέπεμψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, και της ελεύθερης πτώσης  του ΧΑ. 


«Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να μην επιστρέφουν στην Αθήνα αν δεν λάβουν συγκεκριμένες και αποδεκτές προτάσεις και ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διαρκέσουν έως και μήνες εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργαστεί πλήρως.


«Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε» αναφέρουν καθώς στο ασφαλιστικό η Ελλάδα φαίνεται ότι δεν μπορεί να παραδώσει μέτρα που θα προβλέπουν περικοπές.

Ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, σε περίπτωση που οι δανειστές δεν «εκλογικεύσουν» τις απαιτήσεις τους, αφήνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, λίγες μέρες μετά τη σχετική αναφορά που έκανε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος.


«Είναι μία σκέψη που πρέπει να κάνουμε», δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη, υποστηρίζοντας ότι οι κάλπες θα ήταν μία «λύση» εάν δεν είναι δυνατό να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς και ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν θα συνιστά ομολογία αποτυχίας για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Σχόλια