Αγγέλα Δουλγεράκη

''Δεν θα μας αφανίσουν'' το μήνυμα των αγροτών μέσω του Ράδιο 9,84

Τον επ αόριστον αποκλεισμό των εθνικών οδών, των τελωνείων , των λιμανιών αλλά και την τριήμερη παραμονή τους στην πλατεία Συντάγματος αποφάσισαν οι αγρότες της χώρας.

Το απόγευμα στις 18.00 στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ η Παγκρήτια συνάντηση του συντονιστικού των αγροτών της Κρήτης προκειμένου να διοργανώσουν την απόβαση τους στην Αθήνα.

Αποκλεισμένη παραμένει σήμερα η Δ Ο Υ στο Ηράκλειο, η ΤτΕ στον Κλαδισό Χανίων και τα μπλόκα σε Κλαδισό, Μεγάλα Χωράφια, Ατσιπόπουλο και Οροπέδιο Λασιθίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Νικόλαο και στ γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στο νομό ετοιμάζουν αύριο οι αγρότες της Ιεράπετρας.

Οι αγρότες καθορίζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο τους ζητούν:

> Απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.


> Κατάργηση των παλιών φορολογικών μέτρων και απόσυρση των νέων.


> Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.


> Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.


> Κατάργηση του φόρου στο κρασί και να μην περάσουν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

''Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους. Δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας τους καταστρέφουν. Οι προτάσεις και οι δηλώσεις Γ.Κατρούγκαλου ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα'' λένε στο Ράδιο 9,84 οι αγρότες Αντώνης τσατσάκης και Γιώργος Τζωρτζάκης.

''Δεν θα μας αφανίσουν, δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν. Θα αποσύρουν τα μέτρα λαιμητόμο'' προσθέτουν.

Αισιόδοξος την ίδια ώρα ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού «θα έχει αίσιο τέλος», παρά τις ενστάσεις για βασικές παραμέτρους του σχεδίου, εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.


Για τη σύνδεση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών με το φορολογητέο εισόδημα, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι η σύνδεση αυτή δίνει κίνητρα για τη δήλωση των αληθινών εσόδων, αφού στην αντίθετη περίπτωση η σύνταξη θα είναι πολύ μικρή.


Διαβεβαιώνει, μάλιστα, ότι με τις προσαρμογές που θα γίνουν θα προστατευθούν τα μεσαία εισοδήματα και θα προκύψει αύξηση των εσόδων ώστε να είναι εφικτή, στο άμεσο μέλλον, ακόμη και μια μείωση των εισφορών.

Σχόλια