default-image

Μ.Λεκάκης: ''Φοβάμαι ότι φθάσαμε στην κατάρρευση''

Κρήτη
Μ.Λεκάκης: ''Φοβάμαι ότι φθάσαμε στην κατάρρευση''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 210 δις ευρώ ανέρχεται το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ.

Από τα 60 δις € κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια τα 11 δις οφείλουν 800 μεγάλες επιχειρήσεις, τα 28,5 δις 6.000 μεσαίες επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα 120.000 μικρομεσαίες.

Οι κλάδοι με τα υψηλότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι η κλωστοϋφαντουργία με 71%, η βιομηχανικά χαρτιού και ξύλου με 63%, ο αγροτικός κλάδος με 61%, το εμπόριο με 54%, οι κατασκευές με  49% και η μεταποίηση με 48%.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ ξεπερνούν τα 4,2 δις € και στο ΙΚΑ 8,5δις €.

''Αποκαρδιωτική η εικόνα της αγοράς. Φοβάμαι ότι φτάσαμε στην κατάρρευση.

Προέχει η ανάπτυξη, η ομαλοποίηση της αγοράς εργασίας και στη συνέχεια η λήψη μέτρων και το ασφαλιστικό'' επισημαίνει εκ νέου μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Μπάμπης Λεκάκης.

Δραματικά είναι και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την ψυχική υγεία των Κρητικών - και γενικότερα των Ελλήνων - σε καιρούς οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο και υπεύθυνο της γραμμής ψυχολογικής στήριξης της ΟΕΒΕΝΗ, Γιάννη Ραμπαλάκο, ένας στους 12 Έλληνες παρουσιάζει «σοβαρή ψυχοπαθολογία», την ώρα που το 75% των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους ψυχολογικό πρόβλημα δεν προχωρά σε θεραπεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News