default-image

Θεσμοί και μπλόκα στο απέναντι στην κυβέρνηση

Απόψεις
Θεσμοί και μπλόκα στο απέναντι στην κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν το απόγευμα οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Η ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνει το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, τις αποκρατικοποιήσεις και τα δημοσιονομικά μεγέθη της τριετίας 2016 - 2018. Η πρώτη φάση της διαδικασίας θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.

Στη συνέχεια θα υπάρξει ολιγοήμερη διακοπή των συζητήσεων και περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει το τελικό στάδιο της αξιολόγησης. Η ελληνική πλευρά επιθυμεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας.

Ανοιχτό παράθυρο για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών αφήνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.  Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τους αγρότες βελτιώσεις» τόνισε, αναφέροντας ενδεικτικά την επέκταση της μεταβατικότητας και το εργόσημο.  Όλα είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε, πρόσθεσε.

Τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, που θα εξετάσει παρουσία των ιδίων τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και τη φορολογία, ζητούν οι αγρότες, παραπέμποντας για μετά τις 4 Φεβρουαρίου τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό.

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα.

Στα μεγάλα Χωράφια είναι συγκεντρωμένοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά, στον Πλατανιά, τις Βουκολιές, το Σέλινο, την Κίσσαμο, τον Κλαδισό, καθώς και στο κέντρο των Χανίων.

Στο Ατσιπόπουλο παραμένουν στο Ρέθυμνο.

Αρκαλοχώρι, Πρετώρια, Άγιοι Δέκα τα σημεία που παραμένουν συγκεντρωμένοι στο Ηράκλειο.

Κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στο κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα η Παγκρήτια συνάντηση των συντονιστικών για τα επόμενα βήματά τους στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ.

Έκκληση του επικεφαλής του Παγκρήτιου Συντονιστικού Πρίαμου Ιερωνυμάκη μέσω του Ράδιο 9,84να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι από πλευράς αγροτών και να διευκολύνονται στη διέλευση τους οι πολίτες από τα μπλόκα , καθώς αυτό που επιχειρείται είναι η διάσπαση των κινητοποιήσεων από πλευράς κυβέρνησης.

Έως τις 8  Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων.

Έως την Παρασκευή η αποχή των μηχανικών από έργα.

Συνεχίζουν την αποχή τους επίσης οι συμβολαιογράφοι.

Δεν πραγματοποιούν διακομιδές χρόνιων ασθενών από και προς νοσοκομεία ή εξεταστικά κέντρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Στους δρόμους της Αθήνας οι Αστυνομικοί.

Πανό του ΠΑΜΕ κατά του ασφαλιστικού αναρτήθηκε στο φρούριο του Κούλε στο Ηράκλειο.

Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα. Να πυκνώσουν και τα μπλόκα της αγροτιάς σε όλους τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της χώρας, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς μόνον έτσι θα μπορέσει να πιεστεί, θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχίας μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο : Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News