default-image

Η πολιτική υποκρισία που κοστίζει ζωές

Απόψεις
Η πολιτική υποκρισία που κοστίζει ζωές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σοροί έξι προσφύγων, μεταξύ των οποίων και ενός βρέφους ανασύρθηκαν σε νέο ναυάγιο που έγινε ανοικτά της Κω, όταν η λέμβος στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε.

Πρόκειται για τρεις άνδρες, δύο γυναίκες και ένα μωρό. Το μωρό εντοπίστηκε σε παραλία.

Ένας από τους πρόσφυγες που επέβαιναν στη λέμβο κατάφερε να βγει στη στεριά και να ζητήσει βοήθεια. Ο ίδιος είπε ότι στο σκάφος βρίσκονταν 6-10 άτομα. 

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του ακρωτηρίου «Αμμογλωσσα» στην Κω. 

Περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή το ένα στα εννέα παγκοσμίως, ζουν σε χώρες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις, αναφέρει η UNICEF ζητώντας παράλληλα τη συγκέντρωση ποσού σχεδόν τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση για να προσφέρεται βοήθεια στα πιο ευάλωτα εξ αυτών.

Η Βουλή της Δανίας ενέκρινε την Τρίτη πακέτο μέτρων το οποίο προβλέπει την κατάσχεση τιμαλφών που τυχόν έχουν μαζί τους οι πρόσφυγες για την κάλυψη του κόστους της φιλοξενίας τους, παρά την κατακραυγή και τις διαμαρτυρίες διεθνών οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα μέτρα εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία.

Στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απειλεί να προσφύγει η Βαυαρία εναντίον της προσφυγικής πολιτικής την οποία ασκεί η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπως αναφέρει επιστολή που απηύθυνε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου και αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ προς την καγκελάριο.

Για «ανακοίνωση διάλυσης» της συνεργασίας του κυβερνητικού συνασπισμού έκαναν λόγο οι Σοσιαλδημοκράτες .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News