default-image

Το απεργιακό μέτωπο της ημέρας

Κρήτη
Το απεργιακό μέτωπο της ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αίτημα την απόσυρση της πρότασης Γ. Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και τον επανασχεδιασμό της από την αρχή στέκονται απέναντι στην κυβέρνηση παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς.

''Η υπέρ φορολόγηση σε ποσοστά που ανέρχονται στο 70% αφανίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα ταμεία τους . Δεν μιλάμε για πρόταση μεταρρυθμιστικού αλλά δημοσιονομικού χαρακτήρα'' επαναλαμβάνει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης.

''Ανάπτυξη με ημίμετρα δεν γίνεται. Η πρόταση πρέπει να αποσυρθεί και να πάμε από την αρχή σε μία μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει αλλά με σχέδιο και στόχο'' η θέση του προέδρου του ΙΣΗ Χάρη Βαβουρανάκη με τους γιατρούς να πραγματοποιούν σήμερα το βράδυ τη γενική συνέλευση τους.

Θα παραδώσουμε τα κλειδιά των γραφείων μας στον υπουργό διαμηνύουν οι γιατροί της Αθήνας.

Κλειστά τα φαρμακεία στις 4 Φεβρουαρίου όπως ανακοινώθηκε χθες.

Απέχουν από τα καθήκοντα τους μέχρι και την Παρασκευή και οι δικηγόροι.

Πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως και την

Παρασκευή, 27-29 Ιανουαρίου, αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες κατά τις συσκέψεις που έλαβαν χώρα αφ' ενός στη Σίνδο με τη συμμετοχή 66 μπλόκων και αφετέρου στη Νίκαια με τη συμμετοχή 37 μπλόκων.

Όπως επισήμαναν οι αγρότες ο αγώνας είναι μονόδρομος και αφορά στην επιβίωση τους, ενώ σχετικά με τη προοπτική διαλόγου με τον Πρωθυπουργό υπογραμμίζουν ότι για να υπάρξει θα πρέπει προηγουμένως να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στο Ηράκλειο παραμένει αποκλεισμένο το κτίριο του ΟΓΑ.

Μηχανοκίνητη πορεία στις 11.00 διοργανώνουν ο Αγροτικός Σύλλογος Αρχανών, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων και η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση των αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου.

Στην είσοδο του Οροπεδίου παραμένουν τα τρακτέρ στο Λασίθι.  Στην Παχιά Άμμο η συνάντηση των αγροτών από την Ιεράπετρα και τη Σητεία.

Στο Ατσιπόπουλο και στα τρία Μοναστήρια οι συγκεντρώσεις στο Ρέθυμνο.

Στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς στα Χανιά συγκεντρώνεται σήμερα η ενωτική πρωτοβουλία συλλόγων του νομού. Αποκλεισμένο το συγκρότημα των δικαστηρίων και της αντιπεριφέρειας, σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης της ΟΑΣΝΗ Μιχάλη Καμπιτάκη στο Ράδιο 9,84.

Συμμετοχή στα αγροτικά μπλόκα και στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ερχόμενου διημέρου αποφάσισε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. 

Έδεσαν για άλλη μία φορά τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών από σήμερα.

Επιστολή διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον Υπουργό Ναυτιλίας ,Θοδωρή Δρίτσα ,ζητώντας επιτέλους  δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας προκειμένου να μεταφερθούν τα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης στους προορισμούς, λόγω της  απεργίας της ΠΝΟ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για το ασφαλιστικό, έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης.

Στην διάρκεια σύσκεψης με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου ,εκπρόσωποι αγροτών και φορέων από Μεσσαρα ,Βιάννο, Ιεράπετρα και Σητεία  εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, για την τύχη δεκάδων τόνων ευπαθών προϊόντων για τα οποία οι αγρότες έχουν κοπιάσει όλους αυτούς τους μήνες.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου πραγματοποιούν σήμερα η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπ/κών Α'Βάθμιας Δομήνικος Θεοτοκόπουλος.

Ασφαλιστικό και συλλογική σύμβαση εργασίας αντικείμενο της συνάντησης αύριο Πέμπτη στο ΕΚΗ των τραπεζοϋπαλλήλων από κλιμάκιο της ΟΤΟΕ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και τον Αναπληρωτή  Γεν. Γραμματέα Σωτήρη Σαξώνη .

Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό αποφάσισε η επιτροπή αγώνα του συνδικάτου αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου έξω από την Παλαιά Βουλή.

4ωρη η στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ την Πέμπτη.

24ωρη την ίδια ημέρα η κινητοποίηση των δημοσιογράφων.

Την πραγματοποίηση 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αποφάσισε ομόφωνα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Η ομοσπονδία αποφάσισε, επίσης, συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ της 4ης Φεβρουαρίου και στο Παναττικό Συλλαλητήριο στις 3 Φεβρουαρίου.

Αποχή από τα δευτερογενή περιστατικά - μεταφορές από σπίτι στο νοσοκομείο κι αντίστροφα - από σήμερα έως και την άλλη τετάρτη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Πανελλαδικά.

Νίκος Ξυδάκης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται με μέτρα ως δήμιος

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται με μέτρα ως δήμιος έναντι του λαού! Αρκετά πια.

Ίσως τότε οι εκλογές να είναι μονόδρομος,  είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και τον Γιώργο Σαχίνη ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι για την κυβέρνηση ανοιχτό.

Β.Κεγκέρογλου: Σε λάθος βάση το ασφαλιστικό

Σε λάθος βάση το ασφαλιστικό που δεν πρόκειται να ''βγει'' καθώς είναι δημοσιονομικού κι όχι μεταρρυθμιστικού χαραχτήρα σχολίασε στο Ράδιο 9,84 ο βουλευτής και γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου.

Χωρίς ανάπτυξη , επενδύσεις, αντιμετώπιση της ανεργίας δεν θα προχωρήσει είπε, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, παρέπεμψε στο γνωστό μύθο με το βοσκό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News