default-image

Στους δρόμους η Ελλάδα για το ασφαλιστικό

Απόψεις
Στους δρόμους η Ελλάδα για το ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενταετής περίοδος χάριτος για τους νέους επιστήμονες και τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες περιλαμβάνεται στις βελτιωτικές παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τους νέους επιστήμονες τις οποίες παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους προέδρους των Επιστημονικών Φορέων, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου. 

Βελτιώσεις προωθούνται και για τους ανέργους, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, αλλά και μεταβατικές διατάξεις για την προστασία των πιο αδύναμων (με εισόδημα από 12.000 ευρώ και πάνω).

Στόχος είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου το συντομότερο δυνατό, αφού από αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η αξιολόγηση και κατ' επέκταση η συζήτηση για το χρέος είπε ο Γ.Κατρούγκαλος.

Η πρόταση θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας με τους επιστημονικούς φορείς τις επόμενες ημέρες. 

Δικηγόροι και μηχανικοί πάντως συνεχίζουν να απέχουν από τα καθήκοντα τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας ενώ συγκέντρωση και κατάληψη έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, προγραμματίζουν στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Ασφαλιστικό και συλλογική σύμβαση εργασίας αντικείμενο της συνάντησης την Πέμπτη στο ΕΚΗ των τραπεζοϋπαλλήλων από κλιμάκιο της ΟΤΟΕ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και τον Αν. Γεν. Γραμματέα Σωτήρη Σαξώνη .

Ο  πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, είπε ότι ζήτησαν να φέρει η κυβέρνηση την πρότασή της ώστε να μην πλήττεται το 70% των επιστημόνων.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός είπε ότι οι μηχανικοί περιμένουν τη βελτιωτική πρόταση της κυβέρνηση, ενώ ο κύριος Αλεξανδρής από τον ΔΣΑ τόνισε ότι «περιμένουμε ένα πιο αναλογικό και προοδευτικό ασφαλιστικό, αναμένουν το πόρισμα και την πρόταση του υπουργού.»

«Πρέπει να βρούμε λύσεις για τους πιο αδύναμους» δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός .

Στις 6 το απόγευμα, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, και θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.

Σε παναττικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια καλεί την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ.

48ωρη από αύριο η κινητοποίηση της ΠΝΟ.

4ωρη η στάση εργασίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ την Πέμπτη.

24ωρη την ίδια ημέρα η κινητοποίηση των δημοσιογράφων.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου θα πραγματοποιήσουν αύριο η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπ/κών Α'Βάθμιας Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κινητοποίηση αφορά στην "ανατροπή των πολιτικών ΕΕ - ΔΝΤ - Κυβέρνησης" και θα πραγματοποιηθεί από τη 1 το μεσημέρι.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου έχει κηρύξει δίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν την κινητοποίηση.

Ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό αποφάσισε η επιτροπή αγώνα του συνδικάτου αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 16:00, έξω από την Παλαιά Βουλή.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των ομοσπονδιών, αποφασίστηκε η παρουσία και συμμετοχή των ένστολων, στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τους αγρότες και άλλες κοινωνικές τάξεις.

Στη βουλή στραμμένα τα βλέμματα

Στη βουλή το απόγευμα σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων η συζήτηση για την κυβερνητική πρόταση.

Η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα για να επιστρέψει η οικονομία σε ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, επανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας, ζητώντας να αποφευχθούν πάση θυσία οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις.

«Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα με αναδιανομή στο μεδούλι δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επισήμανε ότι ως υπουργός Οικονομικών έχει καθήκον να υπηρετήσει μια σταθερή οικονομία με αναδιανομή εισοδήματος, μέσω μιας διευρυμένης φορολογικής βάσης. Πρόσθεσε ότι στις πρόσφατες συναντήσεις του με τους έξι υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τους επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, καθώς έχουν προϋπάρξει έντεκα μειώσεις. Οι συντάξεις στην Ελλάδα παίζουν τον ρόλο οικογενειακού εισοδήματος, εξήγησε, καθώς μέσω μιας σύνταξης μπορεί να ζει και να συμπληρώνεται το εισόδημα μια ολόκληρης οικογένειας.

Επιθυμούμε το διάλογο με τους αγρότες και είμαστε πρόθυμοι να πάμε σε όποιο μπλόκο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.  «Δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό, δηλαδή έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα περιλαμβάνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές» εξήγησε.

Αναβάλλεται το ραντεβού με τους αγρότες

Μέσα στην εβδομάδα παραπέμπεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

Οργή για την προσπάθεια του επιτελείου στο Μαξίμου η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση να μετατεθεί για μετά τις 10.00 το βράδυ και τη συζήτηση στη βουλή για το ασφαλιστικό - φορολογικό.

Στο Ηράκλειο οι αγρότες αποκλείουν επ' αόριστον τα γραφεία του ΟΓΑ.

Στα Πρωτόρια οι αγρότες από τα Αστερούσια σε ένα μπλόκο που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη.

Στο Ρέθυμνο  κατεβάζουν τα  τρακτέρ στους δρόμους.

Αύριο βγαίνουν στους δρόμους στα Χανιά. Μία ημέρα πριν η κινητοποίηση στο οροπέδιο Λασιθίου.

Στη Θεσσαλονίκη και στο μπλόκο της Νίκαιας στραμμένα τα βλέμματα σήμερα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος.

Δριμύ το κατηγορώ των αγροτών την ίδια ώρα στην προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να αμαυρώσουν τον αγώνα τους και κατηγορώντας τους ότι είναι απατεώνες και φοροδιαφεύγουν.  

Θα φθάσουμε μέχρι τέλους το μήνυμα Γιώργου Τζωρτζάκη μέσω του Ράδιο 9,84 , με τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται στις 4 Φεβρουαρίου με το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News