default-image

Νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό

Κρήτη
Νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετωπική η σύγκρουση κυβέρνησης αγροτών για ασφαλιστικό και αγροτικό .

Ενισχύουν τα μπλόκα  παραγωγοί και  κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα.

Κλείνουν επ' αόριστον τον ΟΓΑ Ηρακλείου από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι αγρότες του νομού όπως αποφάσισαν κατά τη γενική συνέλευση τους στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ.

Συγκέντρωση των τρακτέρ και των αγροτικών αυτοκινήτων από το μεσημέρι στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς στα Χανιά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Χανίων ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τη Δευτέρα ο αποκλεισμός της αντιπεριφέρειας Χανίων.

Σε απεργιακό ρυθμό οι ναυτεργάτες αυτή την εβδομάδα με νέα 48ωρη απεργία 27 και 28 Ιανουαρίου.

4ωρη στάση εργασίας - καταλήψεις δημοτικών χώρων και γενικές συνελεύσεις των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 28 του μήνα.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων.

Σήμερα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου τους προέδρους των επιστημονικών φορέων. Στο Μαξίμου παρουσία του Γιώργου Κατρούγκαλου αρχικά σήμερα οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου , των Δικηγορικών Συλλόγων και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Αύριο η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες.  

Λάδι στη φωτιά από τον Βαγγέλη Αποστόλου με το μήνυμα: ''Ότι σας τάξαμε ήταν πριν τη συμφωνία''. Στη συνέχεια διερωτήθηκε αν τους ενδιαφέρει η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.  

Στη βουλή αύριο το απόγευμα σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων η ημερησίας συζήτηση για την κυβερνητική πρόταση.

"Η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί πολύ να περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο από τη Βουλή" επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.  "Ξέρω 8-9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μεμψιμοιρούν, δεν μπορούν να σηκώσουν άλλα βάρη" ανέφερε. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτίμησε ότι θα δεχθεί έξωθεν πιέσεις να στηρίξει την κυβερνητική πρόταση.  Για τη στάση της Ένωσης Κεντρώων, ξεκαθάρισε πως "δεν θα ψηφίσει αν δεν υπάρξει "ποιοτική επέμβαση" στο ασφαλιστικό.

Οι κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Χανιά :

Συλλαλητήριο πραγματοποιεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής αγοράς στα Χανιά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Χανίων ενάντια στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται :

Αγρότη - κτηνοτρόφε,

Η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μας κήρυξαν τον πόλεμο με όπλα τα μέτρα της νέας ΚΑΠ και του τρίτου μνημονίου.

Με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις κόπηκαν, ήδη, κατά 8,5% το 2014 και κατά 15% το 2015, ενώ σταδιακά μέχρι το 2019 θα μειωθούν μέχρι 60%. Ταυτόχρονα, επιβάλλονται νέοι αποκλεισμοί μικροκαλλιεργητών - μικροεισοδηματιών από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, καθώς και περιορισμοί στην παραγωγή.

Με το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έρχεται ως συνέχεια του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επιβάλλονται στα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά βαρείς φόροι εισοδήματος και πολύ αυξημένες εισφορές ασφάλισης στον ΟΓΑ, καθώς και μέτρα που αυξάνουν κι άλλο το ήδη πολύ υψηλό κόστος παραγωγής.

Κανένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό δεν μπορεί να αντέξει αυτά τα μέτρα. Αυτό το γνωρίζουν στην ΕΕ και στην κυβέρνηση.

Επιμένουν, όμως, στα εξοντωτικά μέτρα γιατί στόχο έχουν να εξαναγκάσουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν την παραγωγή, για να περάσει αυτή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχερηματιών - καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Οροπέδιο Λασιθίου

Σε ψήφισμα τους οι αγρότες κτηνοτρόφοι του οροπεδίου Λασιθίου κατά την έκτακτη συνέλευση τους που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο αποφάσισαν τα εξής:

''Επειδή ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ζητούμε να αποσυρθούν άμεσα τα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση και να γίνει ειλικρινής και με ουσία διάλογος λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις των αγροτικών συλλόγων ανά την Ελλάδα.

Είμαστε αντίθετοι στα νέα φορολογικά μέτρα, στις προτεινόμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό μας και στην πολιτική των τελευταίων ετών που έχει εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος καλλιέργειας.

Αποφασίζουμε την ευθυγράμμιση των επόμενων κινήσεων με αυτές του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου των αγροτών και κάθοδο σε δυναμικές κινητοποιήσεις με προσυγκέντρωση τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, στην είσοδο του οροπεδίου Λασιθίου τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 12:00.

Ηράκλειο

Κλείνουν επ' αόριστον τον ΟΓΑ Ηρακλείου από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι αγρότες του νομού, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης  στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ παρουσία εκπροσώπων αγροτών και από τους 4 νομούς του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News