default-image

Ν.Ηγουμενίδης: Πρόκληση για το ΣΥΡΙΖΑ η λύση στα αυθαίρετα

Απόψεις
Ν.Ηγουμενίδης: Πρόκληση για το ΣΥΡΙΖΑ η λύση στα αυθαίρετα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μείωση των προστίμων για τους πιο αδύναμους οικονομικά ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος το προσεχές διάστημα.

 Σύμφωνα με το Έθνος, το νέο πλαίσιο θα προβλέπει πρόστιμα κλιμακούμενα βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων.

Στόχος είναι όσοι αποδεδειγμένα δεν έχουν καταφέρει να τακτοποιήσουν τα κτίσματά τους έως και τις 8 Φεβρουαρίου -οπότε λήγει η ετήσια παράταση που έχει δοθεί- λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία και μάλιστα με ευνοϊκότερους όρους.

Αντίθετα, αντιμέτωποι με αυξημένα πρόστιμα θα έρθουν οι ιδιοκτήτες που αμέλησαν ή αδιαφόρησαν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετό τους, ενώ αποδεδειγμένα μπορούσαν να το κάνουν.

Στις 29 Ιανουαρίου η συνάντηση των οικιστών , του δημάρχου και των βουλευτών του Ηρακλείου με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη στην Αθήνα.

Συνάντηση με τους οικιστές , τον περιφερειάρχη , τη δημοτική αρχή και τους λοιπούς φορείς διοργανώνει για την Κυριακή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

''Πρόκληση για κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ'' λέει ο ίδιος στο Ράδιο 9,84 ''να δώσει λύση στο γόρδιο δεσμό των αυθαιρέτων προκειμένου να λήξη η ιδιότυπη ομηρία στην οποία βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τους και οι οποίοι δεν φέρουν την ευθύνη για τις παραλείψεις και τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News