Αγγέλα Δουλγεράκη

Στους δρόμους για το Ασφαλιστικό

Το Ασφαλιστικό αιτία πολέμου για τα κόμματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους παραγωγικούς φορείς.

Αν τα μέτρα ήταν πράγματι εναντίον του λαού θα ήταν ντροπή για μια κυβέρνηση της αριστεράς να τα εφαρμόσει, δηλώνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συνεχίζει την  «επιχείρηση πειθώ» για τη βιωσιμότητα της κυβερνητικής πρότασης και την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για το χρέος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος σήμερα συναντάται στο Άμστερνταμ με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.
Αύριο, παραμονή του Eurogroup θα επιχειρήσει να πείσει και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ώστε να δεχθεί τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.
Χθες, ο έλληνας υπουργός είχε συνάντηση με τον Φιλανδό ομόλογό του.Ομόφωνα ωστόσο απορρίφθηκε από τους επιστημονικούς φορείς το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας.
«Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται με το συγκεκριμένο προσχέδιο οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών-επιστημόνων» υποστηρίζουν και  ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση.  


Τριήμερη αποχή από σήμερα των δικηγόρων από την εργασίας τους και πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προέδρων για αποχή διαρκείας.


Για χαριστική βολή στον ιατρικό κόσμο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.


Η ΓΣΕΕ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου διοργανώνει συνέδριο με  τη συνάντηση  όλων των πρόεδρων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της χώρας.

'Ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.  Υπό τις παρούσες συνθήκες και μόνο με υφεσιακά μέτρα δεν μπορεί το ασφαλιστικό να λυθεί, δηλώνει στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η μεταρρύθμιση του είναι επιτακτική''.


Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να καθορίσει και να αποφασίσει το αγωνιστικό-κινηματικό Πρόγραμμα Δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Σάββατο το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ όπως επίσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το Γιώργο Στρατήγη.
Σε μία ημέρα και με μία απόφαση καταργούνται χωρίς σχέδιο δικαιώματα χρόνων που κερδήθηκαν με αγώνες, προσθέτει. Φτάνει μόνο η εντολή των δανειστών για να γίνει αυτό.


Σε αγωνιστικό παλμό το ΠΑΜΕ που ετοιμάζεται δια δυναμικές κινητοποιήσεις εντός του μήνα.
 

Το ασφαλιστικό και το νέο μισθολόγιο θα είναι το αντικείμενο της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

Σχόλια