default-image

΄΄Ξεσηκωμός΄΄ για το ασφαλιστικό και τις εισφορές

Απόψεις
΄΄Ξεσηκωμός΄΄ για το ασφαλιστικό και τις εισφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο παρά την θριαμβολογία από το Μαξίμου για τους γνωστούς επικοινωνιακούς λόγους με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Η ΓΕΣΕΒΕ την Τετάρτη θα αποφασίσει αν θα δώσει ή όχι τη συναίνεση της κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου, λέει στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μπάμπης Λεκάκης.

Εξηγεί ότι επιτροπή με τεχνοκράτες αυτή την ώρα επεξεργάζεται τα δεδομένα που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνάρτηση με τις προτάσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και τις θέσεις της ΓΣΕΕ.

Επαναλαμβάνει ότι η ΓΕΣΕΒΕ δεν ξεφεύγει από την γραμμή των προτάσεων της που είναι ανακεφαλοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ , την ομαλοποίηση στην αγορά εργασίας και το σταθερό φορολογικό σύστημα.

Αν η κυβέρνηση προσθέτει αποφασίσει μονόπλευρα να εφαρμόσει το μέτρο της αύξησης των εισφορών χωρίς να λάβει μέριμνα για τα παραπάνω, το αποτέλεσμα θα είναι ολέθριο για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους, καθώς τα λουκέτα και η περαιτέρω αύξηση της ανεργίας θα είναι μονόδρομος για την αγορά.

Προσπάθεια την ίδια ώρα του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη , να καθησυχάσει τους συναδέλφους του ότι η περίφημη συμφωνία περί αύξησης των εργοδοτικών εισφορών δεν είναι τόσο επιβαρυντική καθώς για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ ανέρχεται στα 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα.

Έντονη η αντίδραση της ΓΣΕΕ που την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου διοργανώνει μίνι συνέδριο, μια μεγάλη σύσκεψη όλων των πρόεδρων των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της χώρας, προκειμένου να αποφασίσει τις απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της , με στόχο να αποτρέψει τα χειρότερα.

Σύσκεψη σήμερα στις 19.00 του ΠΑΜΕ στο ΕΚΗ προκειμένου να συντονίσουν τα βήματα τους οι ενώσεις μέλη του για την απεργιακή κινητοποίηση εντός του μήνα.

Συγκαλείται την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου το Γενικό Συμβούλιου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να καθορίσει και να αποφασίσει το αγωνιστικό-κινηματικό Πρόγραμμα Δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Να συντονιστεί με τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με στόχο μαζικές πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις.

Να συμμετέχει στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλοι κοινωνικοί φορείς στις 16 και 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  σε Αθήνα -  Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.

Το ασφαλιστικό και το νέο μισθολόγιο θα είναι το αντικείμενο της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

Στη γενική συνέλευση που θα γίνει στη 13.30 στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του ΓΝΑΝ η ενημέρωση θα γίνει από κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ με επικεφαλής το Γρ.Κοκοβάκη.

Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τριήμερη αποχή από την Τρίτη έως και την Πέμπτη (12-14 Ιανουαρίου).

Την τελευταία ημέρα συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του. 

Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων είναι για αποχή διαρκείας.

 Για χαριστική βολή στον ιατρικό κόσμο κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ασφαλιστικό τέλος 20% για την σύνταξη και 6,95% για περίθαλψη επί του καθαρού εισοδήματος και φορολογία εισοδήματος 26% έως 29% από το πρώτο ευρώ με προκαταβολή 75% το επόμενο έτος και 100% του μεθεπόμενο προβλέπεται στο νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό που κατέθεσε ο Υπουργός Εργασίας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Χάρης Βαβουρανάκης και ο γ.γ. του ΙΣΗ Γεώργιος Κοχιαδάκης αναφέρεται επίσης «προσθέστε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης. Είναι πλέον κατανοητό, μηδενίζουν το εισόδημα σε γιατρούς, σε επαγγελματίες, που ήδη δε μπορούν να καταβάλουν τις συνεχώς αυξανόμενες εισφορές του ταμείου τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News