default-image

Αισιόδοξος ο Β.Κεγκέρογλου για έργα ανάπτυξης στην Κρήτη

Απόψεις
Αισιόδοξος ο Β.Κεγκέρογλου για έργα ανάπτυξης στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχωρούν άμεσα τα έργα: ''Αγ. Βαρβάρα - Απομαρμάς''  και ''Πάνορμο-Έξαντη'' καθώς έχουμε πλέον και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δεσμεύτηκε από το βήμα της βουλής ο Υπουργός Υποδομών, απαντώντας σε ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο Υπουργός δικαιολόγησε τη καθυστέρηση ανάθεσης των έργων για το 2015 με τη γραφειοκρατία που χρειαζόταν για να κηρυχθεί παράνομο το εργοληπτικό πτυχίο του Α΄ μειοδότη και δεσμεύτηκε ότι εντός μηνός θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία ανάθεσης και του έργου.

Για τον ΟΑΚ συμφώνησε στην ανάγκη στήριξης του και ζήτησε τη συμβολή των βουλευτών προκειμένου να γίνουν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές στη διοίκηση.

Για το οδικό δίκτυο της Κρήτης και τον περίφημο Διευρωπαϊκό άξονα είπε ότι θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Ο βουλευτής μιλώντας στο Ράδιο 9,84 επισήμανε τους κινδύνους αλλά και την πίστη ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού θα υλοποιηθούν.

Κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του ο Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφέρθηκε στην ολιγωρία του Υπουργείου για το έτος 2015, που είχε ως αποτέλεσμα την απένταξη του έργου: «Ηράκλειο-Μεσαρά» και συγκεκριμένα του τμήματος: «Αγ.Βαρβάρα-Απομαρμά» από το ΕΣΠΑ και στην ανάγκη εθνικής χρηματοδότησης του. Επισήμανε  τον κίνδυνο της απένταξης αναδρομικά και των τμημάτων που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ζήτησε να προσδιοριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση του έργου από εθνικούς πόρους.

Αναφέρθηκε στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) και στην ανάγκη υποστήριξης-επιχορήγησης του, προκειμένου αυτός να είναι αποτελεσματικός, ενώ τόνισε το τεράστιο έργο του για την ανάπτυξη της Κρήτης.

Υπενθύμισε ότι τον νόμο ίδρυσης του ΟΑΚ, ν.4313/14, είχαν ψηφίσει όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφέρθηκε στα έργα που έχει μπροστά του ο Οργανισμός (Μουρνιές-Γογονή, Πάνορμο-Έξαντη, Γούρνες-Χερσόνησος που εκτελείται) αλλά και το έργο της Στρατηγικής μελέτης όλου του διευρωπαϊκού δικτύου της Κρήτης και ζήτησε από τον Υπουργό, να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στην επιχορήγηση του οργανισμού για να μην μετακυλύετε το κόστος στους πολίτες και να μην σέρνονται τα έργα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News