default-image

Γ. Στρατάκης: Η εφορία δεν αναγνωρίζει την αναπηρία μου

Κρήτη
Γ. Στρατάκης: Η εφορία δεν αναγνωρίζει την αναπηρία μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήμπορος να ζήσει δηλώνει ηλικιωμένος από το Χριστό Ιεράπετρας στο Ράδιο 9,84, καθώς η βαριά αναπηρία του μετά από εργατικό ατύχημα το 2007, με την απώλεια επτά από τα δάχτυλα των χεριών του, δεν γίνεται αποδεκτή από την εφορία και τα ΚΕΠΑ που αλλάζουν προηγούμενη απόφασή τους.

Ο ηλικιωμένος, που μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει πλήρη σύνταξη παρά μονάχα μέρος αυτής, απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία και στις υπηρεσίες της προκειμένου να επανεξετάσουν τις δικές τους αποφάσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι, αν και το Φεβρουάριο του 2011 η αρμόδια επιτροπή αποφάνθηκε πως πρέπει να του χορηγηθεί πλήρης σύνταξη εφ' όρου ζωής καθώς η αναπηρία του είναι μη αναστρέψιμη και σε ποσοστό 80%, στη συνέχεια ο φάκελός του έγινε "μπαλάκι" από υπηρεσία σε υπηρεσία και γραφείο σε γραφείο για άγνωστο λόγο, με αποτέλεσμα να χαθεί και σύνταξη να μην έχει πάρει.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2015, σύμφωνα με τον ίδιο, του κοινοποιήθηκε και η νεότερη απόφαση των ΚΕΠΑ μετά από προσφυγή του ιδίου, καθώς από την εφορία δε γινόταν αποδεκτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, πως η αναπηρία του μειώνεται κατά 75% και άρα δε δικαιούται πλήρη σύνταξη παρά μονάχα ένα επίδομα για τους διαβητικούς.

Ο Γιάννης Στρατάκης, που ψάχνει να βρει άκρη στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και των υπηρεσιών, απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει να τον βοηθήσει κατευθύνοντάς τον στη διεκδίκηση των αυτονόητων που είναι τα δικαιώματά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News