default-image

Μ. Λεκάκης: Ζητάμε συνάντηση με τους δανειστές

Κρήτη
Μ. Λεκάκης: Ζητάμε συνάντηση με τους δανειστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα «έκρηξη» σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο το Νοέμβριο, καθώς οι φόροι που δεν πλήρωσαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μέσα σε ένα μόλις μήνα ανήλθαν σε 1,453 δισ. ευρώ.

Τα "φρέσκα" ληξιπρόθεσμα που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου έφτασαν στα 11,83 δισ. ευρώ αποτυπώνοντας το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σχεδόν κάθε μήνα, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις λόγω οικονομικής αδυναμίας και έλλειψης ρευστότητας αφήνουν απλήρωτους φόρους πάνω από 1 δισ. ευρώ, με τις συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο να έχουν εκτιναχθεί στα 83,6 δισ. ευρώ.

Συνέπεια των παραπάνω τα στοιχεία της ΓΕΣΕΒΕ που δείχνουν ότι στο Ηράκλειο το 2015 έβαλαν λουκέτο 1.355 επιχειρήσεις, ενώ σε όλη τη χώρα κλείνουν καθημερινά 89, εκτινάσσοντας στα ύψη και την ανεργία.

«Οι παραγωγικοί φορείς ζητάμε να συναντηθούμε με τους δανειστές. Τα ακολουθούμενα μέτρα μόνο ύφεση προκαλούν. Πιστεύουμε ότι υπάρχει λύση», επισημαίνει στο Ράδιο 9,84 ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Μπάμπης Λεκάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News