default-image

Το προσφυγικό στην ατζέντα Α.Τσίπρα

Απόψεις
Το προσφυγικό στην ατζέντα Α.Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προσφυγικό κυριαρχεί στην ατζέντα της εβδομάδας για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σήμερα και μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα μεταβαίνει στη Χίο και τη Λέρο για να επιθεωρήσει τα hotspot που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός θέλει πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες να είναι έτοιμος να απαντήσει σε πιθανές επιθέσεις που θα δεχθεί από χώρες που θέλουν να μετατρέψουν το προσφυγικό σε πρόβλημα της Ελλάδας, μεταθέτοντας όλες τις ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση. 

Θα επιδιώξει να αποτρέψει τετελεσμένα με στόχο οι όποιες αποφάσεις σε σχέση με τη Frontex να μην επιβληθούν, αλλά να συναποφασιστούν από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μαζί με την Ελλάδα.

Της Συνόδου θα προηγηθεί ευρεία Διάσκεψη με τη συμμετοχή των χωρών που διάκεινται πιο φιλικά απέναντι στους πρόσφυγες, δηλαδή τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σουηδία, την Ελλάδα αλλά και την Τουρκία.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας στη σκιά της παρεξήγησης που σημειώθηκε στην Ευρωτουρκική Σύνοδο μετά τα tweets του Αλέξη Τσίπρα για τους τούρκους πιλότους, τα οποία προκάλεσαν την απάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News