default-image

Μελάκη: Απαντάμε "διαβασμένοι" στα ραβασάκια της εφορίας

Κρήτη
Μελάκη: Απαντάμε "διαβασμένοι" στα ραβασάκια της εφορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολές και μηνύματα των τραπεζών προς τους δανειολήπτες ακόμα κι εκείνους που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, να προσέλθουν στα γκισέ προκειμένου να ρυθμίσουν τις δόσεις τους, λαμβάνουν το διάστημα αυτό χιλιάδες οφειλέτες σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης Ιωάννα Μελάκη στο Ράδιο 9,84.

Η Ένωση καλεί τους δανειολήπτες να μην πανικοβάλλονται, να διατηρούν την ψυχραιμία τους και υπό τις συμβουλές των δικηγόρων τους ή της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης να απαντούν προκειμένου να μην αποκτήσουν το διαβατήριο του «κακοπληρωτή», σύμφωνα με την Ιωάννα Μελάκη και άρα να αποκλειστούν από επόμενο πρόγραμμα ρύθμισης των οφειλών τους.

Εντωμεταξύ, να διευκολύνουν τους δανειολήπτες που επιθυμούν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη με άμεση, εντός δεκαημέρου, και χωρίς κόστος χορήγηση των σχετικών δικαιολογητικών, ζητά από τις τράπεζες ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με επιστολή του στην Ένωση Τραπεζών.

Απειλεί μάλιστα με πρόστιμα για παραβάσεις προθεσμιών. Αφορμή για την παρέμβαση του υπουργείου οι αυξανόμενες καταγγελίες ότι οι τράπεζες κωλυσιεργούν στην παροχή των αναγκαίων δικαιολογητικών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News