default-image

Απεργούν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα

Κρήτη
Απεργούν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα των εργαζόμενων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Την απεργία προκήρυξε και καλύπτει συνδικαλιστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς οι εργαζόμενοι απασχολούνται στους Δήμους με πεντάμηνη σύμβαση, η οποία λήγει στο τέλος του έτους.

Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα ζητούν ανανέωση του προγράμματος, με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου να μιλά για νομικό κώλυμα, καθώς πρόκειται πρόγραμμα Μαθητείας ΟΑΕΔ, χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., και όχι πρόγραμμα εργασίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνει από την πλευρά της ότι οι "πενταμηνίτες" απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, αλλά παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους καλύπτοντας τα κενά σε προσωπικό με το μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Γ. Στρατήγης: «Δίκαια τα αιτήματα των εργαζόμενων στα πεντάμηνα»

«Το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων για την ανανέωση του προγράμματος και την ίση μεταχείρισή τους, εργασιακά και οικονομικά», επισήμανε και ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Δήμο Γιώργος Στρατήγης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News