default-image

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με θέα: ''Όπου αυτό θέλει''

Περίεργα
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με θέα: ''Όπου αυτό θέλει''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μιζιέρα ή Όχι, η αλήθεια θα λέγετε. Γκρίνια ή όχι, να το καταπιώ δεν μπορώ.

Φέτος που η ψυχολογία μου πήγε στα πατώματα και η τσέπη μου άδειασε παντελώς από ευρώ, φέτος που θα ήθελα να δω λίγο περισσότερο φως και τα λαμπιόνια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναβοσβήνουν, φέτος στην πόλη μου οι αλλαγές και η προσπάθεια αλλαγής, με τσάκισε.

Περίμενα βάση της κριτικής προηγούμενων ετών ότι ετούτοι εδώ, οι σημερινοί άρχοντες με τον αέρα της αλλαγής,  κάτι άλλο θα έκαναν.  

Περίμενα αυτός ο αέρας να έχει φαντασία και υψηλή αισθητή , προϊόν κι αποτέλεσμα πολυταξιδεμένων ανθρώπων, τεχνοκρατών που ήξεραν με τα λίγα να κάνουν πολλά.  

Φέτος, η απογοήτευση λόγων κι έργων που δεν τηρήθηκαν πλημμύρησε το είναι μου.

Ξεκινήσαμε από το ''θλιμμένο μοντέρνο φωτισμό'' που δεν ταιριάζει με το Ηράκλειο των πολλών αποχρώσεων και ρευμάτων, της παράδοσης,  το έλεγα και στους προηγούμενους, περιοριζόμαστε στο στενό πλαίσιο των κεντρικών δρόμων του Ηρακλείου κι όπου φθάνει αυτός, ξεχνάμε τους επαγγελματίες , κατοίκους, τα παιδιά στις γειτονιές εκτός κέντρου, στα χωριά και πάμε προς τα Χριστούγεννα.

Φθάνοντας στο περίφημο δέντρο με το μπλε φωτισμό και το κίτρινο αστέρι, αναρωτιέμαι ποιος ή ποιοι το έστησαν σε ένα σημείο που καμία θέα δεν έχει από τις τέσσερεις πλευρές του Ορίζοντα και σε απόσταση πάνω από 100 - 150 μέτρα, εκτός από μερικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που είναι σαφώς καλύτερα στολισμένα, τον ίδιο το Δήμο και όπου αλλού αυτό, ''εννοώ το δέντρο'' θέλει.

Στάθηκα λοιπόν στην Δικαιοσύνης - 1821 - 1866. Το δέντρο πουθενά. Πήγα στη μέση της 25ης Αυγούστου επίσης ή θέα του ανύπαρκτη.

Αναρωτήθηκα: ''Γιατί όχι στα λιοντάρια με θέα τη Δαιδάλου και τη 1821.

Γατί όχι λίγο παραπάνω  στο σταυρό της πόλης με θέα Δικαιοσύνης, Ίδης, 1866, 1821, λιοντάρια μέχρι και το Δήμο.

Βγήκα εκτός τειχών στη συνέχεια. Το εντός των τειχών δεν χρειάζεται άλλη γκρίνια άλλωστε , αλλά κι εκεί δεν είδα τίποτα. Κάποιοι νοικοκυραίοι φρόντισαν μόνο να στολίσουν τα σπίτια και τα καταστήματα τους κι όπου κι αυτοί μπορούσαν.

Το δώρο της Δημοτικής Αρχής περιορίζεται ως εκ τούτου μόνο στην πολιτική αύξησης των Δημοτικών τελών γιατί η φτώχεια θέλει ενίσχυση.

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω και φωτογραφίες του κέντρου, των δρόμων, του φωτισμού, του δέντρου και της θέας του.

Άντε και καλά Χριστούγεννα.

ΑΓΔ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News