default-image

Συναντήσεις Μιχελογιαννάκη-Μπαριτάκη για τη Βιάννο

Κρήτη
Συναντήσεις Μιχελογιαννάκη-Μπαριτάκη για τη Βιάννο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σειρά επικοινωνιών είχαν ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης μαζί με τον δήμαρχο Βιάννου Παύλο Μπαριτάκη, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βιάννου.

Ειδικότερα, με τον γ.γ. Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, συζήτησαν την αναγκαιότητα του να παραμείνει το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου ως ακριβώς έχει. Ο δήμαρχος Βιάννου από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι ήδη έχει δώσει 100.000 ευρώ για την δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων με στόχο να καταστήσει το ΑΤ Βιάννου, πρότυπο σε όλη την Ελλάδα.

Στο υπουργείο Εσωτερικών, συζήτησαν το φλέγον θέμα της παροχής οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο Δήμος Βιάννος από τις θεομηνίες που έπληξαν τη Βιάννο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2015 και συγκεκριμένα για την αποκατάσταση του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου.

Ενώ, όσον αφορά την Αστική Αναζωογόνηση του Δήμου Βιάννου, όπως αυτή έχει εκπονηθεί και προταθεί από τον Δήμο, συζήτησαν για την χρηματοδότηση της, με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου τον κ. Γιώργο Πατρίκιο.  

Τέλος, σε επικοινωνία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησαν την προένταξη του φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου στο Δήμο Βιάννου.

«Ο Δήμος Βιάννου είναι ένας μαρτυρικός Δήμος, απομακρυσμένος, αποψιλωμένος υπηρεσιών με συνεχής καταστροφές τόσο από πυρκαγιές, όσο και από θεομηνίες και οφείλει η πολιτεία να ενσκήψει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και οι πολίτες της Βιάννου.

Είναι αδιανόητο να μην καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που δημιουργούν με τις αποφάσεις τους και καλώ εκ νέου τον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να κάνουμε μαζί τη διαδρομή από το οποιοδήποτε χωριό της Βιάννου έως το Καστέλι που εκδικάζονται οι υποθέσεις σήμερα, για να κατανοήσει σε τι διαδικασία μπαίνουν για τις υποθέσεις τους οι Βιαννίτες.

Είναι άδικο να μην έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ, όταν υπάρχει απόφαση από την 7η ΥΠΕ Κρήτης και ο δήμος με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει ήδη παραχωρήσει κτίριο στο χωριό Μάρθα, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανακατασκευής.

Οφείλει η πολιτεία να δημιουργήσει αναπτυξιακά δεδομένα, για τους αγρότες της περιοχής, όπως η κατασκευή του δρόμου Καλαμίου-Μύρτος,  για τον οποίο έχουν δοθεί χιλιάδες ευρώ ώστε η μελέτη να είναι πλέον ώριμη και να εκπονηθεί ο κτηματολογικός πίνακας.

Το συγκεκριμένο έργο  θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή, εφόσον εξυπηρετεί τόσο τον πρωτογενή τομέα, για την μεταφορά των νωπών κηπευτικών και προϊόντων, όσο και την τουριστική ανάπτυξης της περιοχής», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News