Αγγέλα Δουλγεράκη

Δ.Μελάς: Δεν υπήρξε επί ημερών μου αίτημα για το Τυνησιακό λάδι (Ηχητικό)

Καμία τέτοια απόφαση δεν παίρνεται από έναν υπουργό 23 ημερών είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο984 ο πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μελάς, στον οποίο ο Βαγγέλης Αποστόλου φέρεται να ρίχνει τις ευθύνες της υπογραφής, για την εισαγωγή του Τυνησιακού λαδιού στις χώρες της ΕΕ, με άμεση συνέπεια την κατρακύλα της τιμής του Ελληνικού προϊόντος.

''Οι συζητήσεις ενδεχόμενα να είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Στο υπουργείο επί υπουργίας μου δεν έφθασε ποτέ τέτοιο αίτημα. Τα αιτήματα αυτά, επεξεργάζονται άλλωστε από τους υπουργούς εξωτερικών. Αρνούμαι μέχρι και σήμερα να πιστέψω ότι ο υπουργός τα ρίχνει σε εμένα, αυτά είναι αστεία'' πρόσθεσε.


Ο κος Δημήτρης Μελάς πρόσθεσε ότι το ζητούμενο για να αλλάξουν τα δεδομένα περνά μέσα από την πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν κοντά στο Φεβρουάριο.  Πρότεινε δε ακόμα και τη συνεργασία των ελαιοπαραγωγικών χωρών της ΕΕ προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι αγρότες που βρίσκονται υπ ατμό εξαιτίας των κακών χειρισμών της ηγεσίας του υπουργείου συναντώνται στην Αθήνα στις 3 του Δεκέμβρη προκειμένου να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις, όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης. Πρόταση των αγροτών της Κρήτης η ενημέρωση και άσκηση πίεσης προς τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου οι όροι ή τα αντισταθμιστικά οφέλη να είναι προς όφελος της χώρας και του Ελληνικού προϊόντος.

Σχόλια