default-image

Ν.Πρινιωτάκης: Ας είναι προσεκτικοί οι πολιτικοί στις δηλώσεις τους για την οικονομία

Κρήτη
Ν.Πρινιωτάκης: Ας είναι προσεκτικοί οι πολιτικοί στις δηλώσεις τους για την οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν συμμερίζεται η αγορά - επιχειρήσεις και εργαζόμενοι - την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι καταφέραμε να πετύχουμε τους βασικούς μας στόχους καθώς ακολουθεί και δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που αναμένεται να επιφέρει νέο κύκλο ύφεσης επιδεινώνοντας την κακή κατάσταση που επικρατεί .

Επιφυλακτικότητα και έναντι των δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου που επισημαίνει ότι εξασφαλίστηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ αναφερόμενη στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είπε ότι η επιτυχία της διαδικασίας διαψεύδει τους κινδυνολόγους και βάζει τέλος στα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων.

Επιχειρηματίες και μικρομεσαίοι μιλώντας στο Ράδιο 9,84 διατείνονται πως μάρτυρας των φόβων τους είναι οι αριθμοί που θέλουν το μέγεθος των ληξιπρόθεσμων οφειλών να σπάνε το φράγμα των 10 δισ. ευρώ.

Στην απέναντι πλευρά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που απορρίπτουν την πρόσκληση περί έναρξη εθνικού διαλόγου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της κοινωνίας, προκειμένου να δρομολογηθούν μεταρρυθμίσεις  σε ασφαλιστικό , παιδεία, αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όλα τα θέματα παραμένουν ανοικτά για την ελληνική Οικονομία παρά τα όσα λέγονται, ακόμα και αυτό της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών παρά το γεγονός ότι μεγάλα μερίδια δόθηκαν σε ξένα funds , όπως επίσης και αυτού του παράλληλου τραπεζικού συστήματος, εκτιμά ο Οικονομολόγος Νίκος Πρινιωτάκης - μέλος της διοίκησης του ΟΕΚ - μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News