Αγγέλα Δουλγεράκη

"Εμφύλιος" ξέσπασε στη Νέα Δημοκρατία

"Εμφύλιος" ξέσπασε στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την αδυναμία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας χθες.

 
Μετά από τις δηλώσεις στελεχών που έθεσαν σοβαρά ερωτήματα ως προς το τι συμβαίνει, ο πρώτος από τους υποψηφίους που έκανε παρέμβαση ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε την αντικατάσταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην μεταβατική ηγεσία της ΝΔ και την απομάκρυνση του υπεύθυνου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Αυτά που συμβαίνουν στη ΝΔ είναι αδιανόητα και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ,  δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας οποίος παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, του Ανδρέα Παπαμιμίκου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ.

Την παραίτηση όλων όσοι ανέλαβαν τη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ, με αποτέλεσμα το φιάσκο όπως το χαρακτήρισε, ζήτησε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παραιτείται, η ΝΔ έχει πρόεδρο και καταστατικό. Λύσεις υπάρχουν. Κάποιοι κάνουν σπέκουλα, η απάντηση από την άλλη πλευρά .

Τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ζητούν με επιστολή προς τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς και τον Γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Πλακιωτάκη , 16 βουλευτές του κόμματος .Επικοινωνία Μεϊμαράκη με Καραμανλή και Σαμαρά εντός της ημέρας.«Στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

Γ.Βαρδαβάς: Σε 10 ημέρες απαιτείται να λύσουμε τα προβλήματά μας στη ΝΔ

''Η Νέα Δημοκρατία απαιτείται μέσα σε διάστημα 10 ημερών να λύσει τα θέματα της καθώς η χώρα και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν επιτρέπουν την απουσία της ισχυρής αντιπολίτευσης'' ανέφερε στο ράδιο 9,84 ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Γιάννης Βαρδαβάς, μετά το φιάσκο με τις εσωκομματικές εκλογές και την αναβολή τους.


Είπε πως υπεύθυνη για τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν ήταν η ΚΕΦΕ και ο Διευθυντής του κόμματος και έστειλε το μήνυμα στη βάση του κόμματος περί ενότητας.

Ζήτησε συγνώμη από τους Νεοδημοκράτες για τα τεκταινόμενα και συνέχισε λέγοντας ότι αν σε σύντομο διάστημα δεν βρεθεί άκρη ότι το κόμμα πρέπει να πάει σε συνέδριο προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα.

Απορρίπτει ο Γ.Πλακιωτάκης το έκτακτο συνέδριο στη ΝΔ

Στην ενότητα του κόμματος παρέμεινε ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, αρνούμενος να δείξει πρόσωπα και κινήσεις που έφεραν τη ΝΔ στο χείλος του γκρεμνού , αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι εκτός της εταιρεία στελέχη του κόμματος έπρεπε να κινηθούν διαφορετικά.


Απέρριψε παράλληλα το ενδεχόμενο έκτακτου συνεδρίου λέγοντας ότι θα βυθίσει την παράταξη σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια.

Σχόλια