default-image

Μ.Μπελαδάκης: Οι αριθμοί μαρτυρούν την αλήθεια για την εικόνα των σχολείων

Απόψεις
Μ.Μπελαδάκης: Οι αριθμοί μαρτυρούν την αλήθεια για την εικόνα των σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κενά παραμένουν, οι αριθμοί δεν μπορούν να μας διαψεύσουν πολλά σχολεία υπολειτουργούν και τα ολοήμερα με εντολή του υπουργείου δέχονται παιδιά οι γονείς των οποίων εργάζονται  και οι δύο, επισημαίνει εκ νέου με επιστολή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Νομού  Ηρακλείου  Νίκος  Καζαντζάκης.

Βάσει των στοιχείων που επικαλείται ο σύλλογος, παραμένουν 14 κενά σε δασκάλους και 12 στα ολοήμερα. 37 σε νηπιαγωγούς και ολοήμερα, 55 στην παράλληλη στήριξη και 10 της παράλληλης στα νηπιαγωγεία.20 είναι οι ελλείψεις στις ειδικότητες για το μάθημα των Αγγλικών, 10 γερμανικών, 8 Γαλλικών, 7 της πληροφορικής στο ολοήμερο, 5 στη θεατρική αγωγή και 7 εικαστικών.  Στο μουσικό σχολείο τα κενά παραμένουν στα 5.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό παιδείας ο σύλλογος αναφέρει: ''Είναι αδήριτη ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα κενά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για να σταματήσουν να χάνονται διδακτικές ώρες, να πάψει η άνιση μεταχείριση των μαθητών και να  δοθεί  τέλος στην  ταλαιπωρία  μαθητών, γονέων  και  εκπαιδευτικών''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News