default-image

''Καιρός να περάσουμε στη λύση των προβλημάτων της υγείας''

Κρήτη
''Καιρός να περάσουμε στη λύση των προβλημάτων της υγείας''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αρνητικά σχόλια γίνονται δεκτές από φορείς της υγείας οι δηλώσεις του υπουργού Ανδρέα Ξανθού που αναφέρθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης ενός ασθενοκεντρικού συστήματος Υγείας που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες πρόσβασης στην πρόληψη και τη θεραπεία στη διάρκεια ενός συνεδρίου.

Υπενθύμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης, με διασφάλιση της επάρκειας υπηρεσιών προς τους πολίτες και τη συμμετοχή των ασθενών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Τέλος ανέφερε ότι ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα συνεχιστεί και το 2016 με αύξηση των πόρων για τα νοσοκομεία, περαιτέρω στελεχιακή ενίσχυσή τους, ενώ θα γίνει και μια σοβαρή παρέμβαση στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να ανατραπεί η σημερινή κακή εικόνα της δημόσιας περίθαλψης.

Ιδιαίτερα καυστικός ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης καθώς τα περί πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αναμένουν ακόμα την υλοποίηση τους.

 Πρόσθεσε επίσης πως το υπουργείο πρέπει μιλώντας για υγεία να κρατήσει τα στοιχεία που είδαν το φώς στο ίδιο συνέδριο και θέλουν το 28% των ογκολογικών ασθενών να μην έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους.

''Καλά τα συνέδρια και οι διαπιστώσεις, τα ωραία λόγια προς κατανάλωση, αλλά η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να αποκαλύψει την αλήθεια και να πει πως θα διαχειριστή τη μνημονιακή επιταγή που ζητά περεταίρω συγχώνευση κλινικών και νοσοκομείων στην χώρα'', είπε επίσης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο 9,84 ο σύμβουλος στη διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ Κυριάκος Θεοδοσάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News