default-image

Ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι

Κόσμος
Ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής στο Παρίσι. Πυροβολισμοί και τραυματισμός ενός αστυνομικού νωρίς το πρωί σε προάστιο της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες για απειλή τοποθέτησης βόμβας σε γαλλικά αεροσκάφη. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εντοπισμού και της σύλληψης των δύο τρομοκρατών που κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί στις 24 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος δύο ημέρες αργότερα θα επισκεφθεί και τη Μόσχα οπότε και θα συναντηθεί με τους Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ομόφωνη στήριξη στο αίτημα της Γαλλίας για στρατιωτική βοήθεια, μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έδωσαν οι υπουργοί Άμυνας των 27 εταίρων, όπως δήλωσε η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από τις φωνές όλων των κρατών-μελών, εξέφρασε τη δυνατότερη, πλήρη στήριξη και ετοιμότητά της να δώσει τη βοήθεια που χρειάζεται», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε πως μέσα στις επόμενες «ώρες και μέρες» η γαλλική κυβέρνηση θα έρθει σε επαφή με τους εταίρους της ώστε να εξηγήσει συγκεκριμένα τη βοήθεια που χρειάζεται από κάθε έναν.

Νωρίτερα, ο γάλλος υπουργός Άμυνας  δήλωσε πως οι εταίροι μπορούν να βοηθήσουν είτε συμμετέχοντας στις γαλλικές επιχειρήσεις στη Συρία ή το Ιράκ, είτε επωμιζόμενες μέρος του βάρους που σηκώνουν οι γαλλικές δυνάμεις σε άλλες επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή, μεταξύ άλλων, η Γαλλία διαθέτει δυνάμεις στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όμως προσαρμόζει τις τοποθετήσεις της ώστε να εστιάσει στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που σημαίνει πως τα υπόλοιπα κράτη-μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν να στείλουν άνδρες ώστε να υποστηρίζουν τα γαλλικά στρατεύματα στην Αφρική.

Ο Έλληνας υπουργός Πάνος Καμμένος είπε σε δημοσιογράφους πως πλέον βρισκόμαστε σε νέα κατάσταση στην Γηραιά Ήπειρο.

Η Ελλάδα δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο τζιχαντιστών τρομοκρατών αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχει εμπλοκή στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννης Μουζάλας.

Σημείωσε πως ούτε οι ελληνικές Αρχές ούτε οι υπηρεσίες ασφαλείας άλλων χωρών έχουν πληροφορίες για παρουσία τρομοκρατικών πυρήνων στη χώρα μας, και επισήμανε ότι ακόμα και οι ισλαμιστές που φαίνεται να μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ελλάδας συνέχισαν την πορεία τους προς τη Δυτική Ευρώπη και δεν έμειναν σε ελληνικό έδαφος.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, με δεδομένο ότι η Ευρώπη γενικότερα βιώνει μια νέα πραγματικότητα μετά την τρομοκρατική σφαγή στο Παρίσι, όμως τόνισε ότι πλέον η Ελλάδα έχει το καλύτερο σύστημα ταυτοποίησης των αφίξεων σε όλη την Ε.Ε.

''H Ευρώπη  βιώνει σήμερα τα επιτίμια μίας λανθασμένης πολιτικής ισχύος στη Μέση και Εγγύς Ανατολή , με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι να υπενθυμίζουν ότι ο ISIS δεν είναι παρά το δημιούργημα «φρανκεστάιν» των δυτικών δυνάμεων που πίστεψαν ότι στη Συρία θα ξεμπέρδευαν πολύ γρήγορα, είπε μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο γεωπολιτικός αναλυτής Ιωάννης Μάζης.

Παράλληλα αποκάλυψε με στοιχεία πως χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία εξέθρεψαν το φαινόμενο προκειμένου να παίξουν γεωπολιτικά , ενώ εξόχως αποκαλυπτικός υπήρξε και στην αλλαγή δεδομένων στη Ευρώπη για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και συντηρητική στροφή των Ευρωπαϊκών ηγεσιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News