Αγγέλα Δουλγεράκη

Θ.Χαλκιάς: Οι ζημιές από τα 6,1 ρίχτερ περιορίζονται στην Νότια Λευκάδα(Ηχητικό)

Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζουν να σημειώνονται στη Λευκάδα με την ένταση τους να φθάνει και τα 5,2 ρίχτερ, σύμφωνα με τον αντιπεριφεριάρχη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλκιά στο Ράδιο 9,84.

Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 09.08 το πρωί και η ένταση του ανέρχεται στα 6,1 ρίχτερ, ενώ το εστιακό τους βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους και οι μεγάλες ζημιές στις νότιες περιοχές του νησιού σύμφωνα με τον ίδιο που στοίχησαν παράλληλα τη ζωή σε δύο γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν οκτώ άτομα μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι υπηρεσίες της περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και του Δήμου δίνουν μάχη προκειμένου να ανοίξουν δρόμους που έκλεισαν λόγω των κατολισθήσεων, οι δε λοιπές υπηρεσίες να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, υδροδότηση καθώς και τα δίκτυα τηλεφωνίας.

Ζημιές σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφονται ,αλλά μικρότερες έντασης και σε άλλα νησιά.   

Ήδη στη Λευκάδα βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου υποδομών καθώς και ο περιφερειάρχης προκειμένου να συντονίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα τους για την γρήγορη ανακούφιση των κατοίκων από τις ζημιές.

Σχόλια