default-image

Ανοίγει ο 13ος κύκλος παιδαγωγικών συναντήσεων

Απόψεις
Ανοίγει ο 13ος κύκλος παιδαγωγικών συναντήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης»  σε  συνεργασία με  την  ομάδα '' Νηπιαγωγώντας '' του   Συλλόγου  συνεχίζει  την  προσπάθεια που  ξεκίνησε  τα  τελευταία χρόνια δίνοντας  ένα  άλλο δείγμα συνδικαλιστικής  πρακτικής, υπερβαίνοντας τις  παρωχημένες  ''ξύλινες'' λειτουργίες  και λογικές και στέκεται  υποστηρικτικά σε  όλους  τους  δασκάλους.

 Έτσι εξακολουθεί  να  ανιχνεύει και  να  καταγράφει τα  θέματα που  απασχολούν τον κλάδο και  να προχωράει  στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών επιστημονικά, θεωρητικά  και  πρακτικά, με  βιωματικά σεμινάρια μέσα  από  τους  κύκλους  των  παιδαγωγικών  συναντήσεων που  καθιέρωσε  με  ιδιαίτερη  επιτυχία.

Μετά  από  αιτήματα των δασκάλων όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος, προχωρά στην  πραγματοποίηση  του 13ου  κύκλου Παιδαγωγικών συναντήσεων με  θέμα: ''Αξιοποίηση Συνεργατικών Εργαλείων

Ηλεκτρονικής Μάθησης στη διδακτική πράξη'' στις 20 , 27 Νοεμβρίου 2015 και 4 Δεκεμβρίου και στις ώρες 17:00-19:00 στο 3ο  Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Το βιωματικό σεμινάριο είναι διάρκειας 6 ωρών για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΠΕ60 και ΠΕ70  στην εφαρμογή ΤΠΕ στο διοικητικό και διδακτικό τους έργο.

Επιμορφωτής : Σπυριδάκης Κωνσταντίνος ΠΕ19, ΤΥ ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ηρακλείου

ΗΜΕΡΑ 1η

•      Διαδίκτυο - Μηχανή Αναζήτησης της Google

o      Εργαλεία Αναζήτησης Google

o      Σύνθετη Αναζήτηση

o      Χρήσιμα Πρόσθετα για τον Φυλλομετρητή

•      Gmail

o      Βασικές λειτουργίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

o      Δημιουργία καναλιού

o      Δημιουργία playlist

o      Μεταφόρτωση αρχείων

o      Μετατροπή video σε ήχο

Διάρκεια : 2 ώρες.

Εκπαιδευτικοί  Σκοποί - Στόχοι:

Ο εκπαιδευτικός γνωρίζει την δομή του διαδικτύου και τα εργαλεία αναζήτησης της μηχανής Google έτσι ώστε να είναι σε θέση να διενεργεί σύνθετες  αναζητήσεις.  Επίσης πραγματοποιεί βασικές λειτουργίες με τον λογαριασμό αλληλογραφίας και το YouTube.

ΗΜΕΡΑ 2η

•      Συνεργατικά Εργαλεία Google και εφαρμογές στην Εκπαίδευση

o      Βασικές λειτουργίες Google Drive

o      Δημιουργία και διαμοιρασμός εγγράφων με Google Docs

o      Δημιουργία διαδικτυακών ερωτηματολόγιων με Google Form

Διάρκεια : 2 ώρες.

Εκπαιδευτικοί  Σκοποί - Στόχοι:

Ο εκπαιδευτικός  κατανοεί  τις βασικές λειτουργίες  του Υπολογιστικού νέφους και πραγματοποιεί βασικές ενέργειες με  τα συνεργατικά έγγραφα της Google.

ΗΜΕΡΑ 3η

•      Δημιουργία Ιστολογίου

      Δημιουργία ιστολογίου με το Blogger

Διάρκεια : 2 ώρες.

Εκπαιδευτικοί  Σκοποί - Στόχοι:

Ο εκπαιδευτικός  κατανοεί  την δομή ενός ιστολογίου.  Δημιουργεί ένα προσωπικό ιστολόγιο χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Blogger της Google.

Δήλωση συμμέτοχης για το σεμινάριο γίνονται στο σύλλογο ''Νίκος Καζαντζάκης'' καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική του σελίδα.  

Απαραίτητες  προϋποθέσεις για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή  και πλοήγησης στο διαδίκτυο καθώς και λογαριασμό gmail.

Το  σεμινάριο  είναι  δωρεάν  για  όλους  τους  εκπαιδευτικούς και  θα δοθεί  βεβαίωση  συμμετοχής.

Αγαπητοί  συνάδελφοι

 με  αίσθημα ευθύνης απέναντι σε  όλους  εσάς  ο  Σύλλογος  μας  θα  συνεχίσει τον  επιτυχημένο θεσμό  των  Κύκλων  Παιδαγωγικών  Συναντήσεων  που  ο  ίδιος  καθιέρωσε. Περιμένουμε  και τις  δικές  σας προτάσεις  για  υλοποίηση  και  άλλων  παρόμοιων  δράσεων  που  δημιουργούν καλύτερες  προϋποθέσεις και  ενισχύουν την  προσπάθεια  μας  για  την αναβάθμιση  της  εκπαίδευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News