Αγγέλα Δουλγεράκη

51 σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Κρήτη

  Μαθητές και καθηγητές πήραν σήμερα τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων στη χώρα, με αίτημα τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, την αντιμετώπιση των ελλείψεων και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. 

Σε κλοιό κατάληψης βρίσκονται σήμερα 32 Γυμνάσια - Λύκεια και ΕΠΑΛ στο Ηράκλειο, 9 στα Χανιά, 7 στο Λασίθι και 3 στο Ρέθυμνο.


Στις 12.00 το μεσημέρι τα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Κρήτης και της χώρας. Στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Κρήτης οι μαθητές στο Ηράκλειο.
Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 και της ΟΛΜΕ.

Την ίδια ώρα σε τοπικό επίπεδο φωτιές ανάβει, έγγραφο του υπουργείου που ζητά από τη Δ/θμια εκπαίδευση να προχωρήσει σε ρύθμιση των πλεοναζόντων μαθητών από αντίστοιχες μονάδες όμορων περιοχών ώστε το 1ο ΓΕΛ να λειτουργήσει με μέγιστο αριθμό 230 μαθητών.


Η ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος της Λάζαρος Μάρκου μιλώντας στο Ράδιο 9,84 κάνει λόγο για σκοπιμότητα και επισημαίνει ότι το Καπετανάκειο όπου στεγάζεται το σχολείο παραμένει υπό-κατασκευή 7 χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών συντήρησης -αποκατάστασης -ανακατασκευής.

''Δεν πρόκειται να αφήσουμε το κτίριο να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς'' αναφέρει.

Σχόλια